Dokkhuset Scene Onsdag 6 nov kl. 20:00
Billetter

SmakebiterRagnhild Hemsing – VETRA

VETRA er Ragnhild Hemsings nyeste kunstnerprosjekt der hun har plukket ut en samling av Lindemann-nedtegninger fra Valdres, i tillegg til å bruke egenkomponerte låter.  Flere av stykkene er arrangert av Tormod Tvete Vik. Vetra er et dialektord i Valdres og betyr vinter.

Ragnhild Hemsing – fiolin/hardingfele
Mathias Eick – trompet
Helge Nordbakken – perkusjon
TBA – bass

Ragnhild Hemsing forteller om VETRA:
– ‘Vi har en rik og levende folkemusikktradisjon i Valdres. Men denne kulturarven kunne lett blitt borte for oss om ikke innsamlere som Ludvig Mathias Lindeman hadde tatt turen til dalføret vårt.

Lindeman var nøye med å skrive ned tittel og navn på varianten han hadde låtten til. Dermed har jeg også kunne velge en melodi der jeg klart kan vise de lokale variantene av samme melodi innad i Valdres. Dette er uhyre interessant og sier noe om rikdommen i kulturarven, og om hvordan folkemusikken og folketonene har utviklet seg innenfor et begrenset område i løpet av 100 år.

Dette er min bakgrunnen for dette prosjektet hvor jeg har valgt ut melodier og slåtter fra Valdres som Lindeman har samlet. Jeg har ønsket å ta dette et steg videre i et kunstnerisk prosjekt, hvor jeg tar vare på den viktige kulturarven og bringer det videre i en moderne setting, og får fram et ukjent og sjeldent spilt materiale. I tillegg har jeg skrevet et par slåtter selv som en naturlig del av prosjektet’.

Arr: Dokkhuset Scene