Dokkhuset Scene Lørdag 14 des kl. 20:00
Billetter

Smakebiter‘Mot lys’ – en middels jul med Inge Bremnes

Inge Bremnes juleturné 2024!
Mot lys – En middels jul med Inge Bremnes

Jula er en tradisjonstung tid som mange legger mye press på. Men hva skjer når den forandrer seg? Med fjorårets Snøfall låt, Mot lys, er nettopp dette tematikken.

Jula kan bli annerledes, og kanskje vond, men likevel finnes det alltid håp i vanskelige tider. Kanskje noen av oss trenger å senke og noen av oss trenger å heve forventningene noen hakk. Det blir muligens ikke helt perfekt, men det blir som regel heller ikke så ille som man frykter. Og kanskje vi kan bli enige om at det pleier jo som regel å bli trivelig til slutt.

Mot lys er en julekonsert for deg som har et medium forhold til desember. Vi håper at vi sammen kan skape en fin opplevelse!

Inge Bremnes slo gjennom rundt midten av forrige tiår, med radiolistede og høytstrømmede låter som «Ikaros», «Meire Vi» og «Himmelblå», alle selvskrevet på eget språk og mål. Og dermed var den lille kystkommunen Kvæfjord i Troms ikke lenger bare kjent som hjemstedet til «verdens beste kake», men også som arnested for en av vår generasjons fremste norske sangere og låtskrivere.

Og ja, vi sa «norske» og ikke «nordnorske». For fra sin base i hovedstaden har Inge Bremnes gjennom iherdig turnevirksomhet fylt små og store konsertlokaler over hele landet – gjerne alene med gitaren, men også med sitt høyst rutinerte band.

Alt fra samfunnshuset i Langfjordbotn til Rockefeller i Oslo har også stått på turneplanen, unge Bremnes er tross alt den sjeldne typen artist og låtskriver som kan få låtene sine listet på P1 og P3 på samme tid. Tekstene er underfundige, men glir gjerne over i en rent uvanlig direkte kommunikasjon med lytteren. Dette blandet med en dyp og bred musikalsk bakgrunn kommer til sin rett i et sound som snakker med personlig stemme i samtidens globale popspråk.

En musikalsk grenseløshet, blandet med en lite selvhøytidelig tone, er begge deler sentrale i «Inge Bremnes-opplevelsen», både på plate og på scenen.

Arr: Dokkhuset Scene