Dokkhuset Scene Onsdag 9 okt kl. 20:00
Billetter

Consonances Octet

Consonances Octet ble skapt av komponist og trompetist Peter Wallem Anundsen med et ønske om å forene skjøre harmoniske klanger fra den moderne klassiske samtidsmusikken med jazzens spontanitet og improvisasjonskunst. I dette skjæringspunktet utfoldes et lydbilde av kammermusikalske fargelegginger og indre konstellasjoner hvor egenkarakteren til hver enkelt musiker former ensemblets sound. Komponister som Olivier Messiaen, Jimmy Giuffre, Caroline Shaw, Anna Webber og Erik Hove er sentrale inspirasjonskilder, og ensemblet henter uttrykk fra komposisjonsstilene deres inn i musikken sin.

Albumet Where Is Direction? med Consonances Octet slippes på plateselskapet Sonic Transmissions Records 11. oktober og er Peter Wallem Anundsens debut som bandleder. Komposisjonene som presenteres på albumet utforsker Anundsens egen tilnærming til atonalitet, bi-harmonikk og dissonans, som bindes på naturlige og subtile måter sammen med tradisjonelle harmoniske og melodiske uttrykk.

Tittelen på plata er en invitasjon inn til de uforutsigbare tonale landskapene som mange av komposisjonene oppsøker, og utfordrer lytteren til å høre konsonans og dissonans på nye måter.

Kristian Enkerud Lien – el-gitar/akustisk gitar
Sondre Moshagen – piano
Bendik Løland Lundsvoll – kontrabass
Tor Andreas Haugerud – trommer
Børge Brustad – fiolin
Selma Sophie Tudor Edwards Granly – cello
Live Sunniva Smidt – cello/vokal
Peter Wallem Anundsen – trompet/piccolo-trompet/komposisjoner

Arr: Dokkhuset Scene & Trondheim Jazzforum