Dokkhuset Scene Mandag 13 mai kl. 20:00
Billetter

SmakebiterSofia Borges /Joakim Rainer Petersen /Nick Dunston// PØKK

Sofia Borges – drums/percussion
Nick Dunston – bass
Joakim Rainer Petersen – piano

Sofia og Nick er to sentrale skikkelser i Berlins avantgarde-musikkmiljø, og man kan høre dem spille i byen så og si hver uke når de ikke turnerer med prosjekter. På Berlin Jazzfest i år var de begge med på et bestillingsverk i kvartett med Craig Taborn og Mat Maneri.

Bassist, og komponist Nick Dunston gav ut trio-plata si «Spider Season» i fjor med Kalia Vandever på trombone og DoYeon Kim på gayageum, som har fått strålende tilbakemeldinger av musikkmagasiner i Europa og USA. Nick Dunston, som opprinnelig er fra New York og har bodd der inntil han flyttet til Berlin for 3 år siden, blir omtalt av the New York Times som «en uerstattelig del av the New York avangard», og spiller blant annet i Mary Halvorsens nye band «Amaryllis», Dave Douglas Quintet, og har jobbet jevnlig med musikere som Anna Webber, Ingrid Laubrock, Vijay Iyer, Tyshawn Sorey og Marc Ribot.

Sofia Borges, opprinnelig portugisisk, jobber med trommesett, elektronikk, orkester-perkusjon og objekter. Hun har vært en del av Berlin-miljøet i 8 år, både inne musikk og scenekunst! Hun jobber jevnlig med musikere som Axel Dörner, Ignaz Shick, Achim Kaufmann, Michael Thieke, Chris Pitsiokos og har en spektakulært og hyper-instrumentalistisk solo-prosjekt der hun blant annet jobber med oppmikkede glassflater gjennom prosessorer. Hun ga ut solo-plata «Trips and Findings» i fjor.

Arr: PØKK