Dokkhuset Scene Lørdag 2 mar kl. 14:00
Gratis

NTNU Masterfestival 2024

Velkommen til masterfestival 2024!

Masterstudentene fra utøvende musikk ved NTNU arrangerer for andre gang master festival på Dokkhuset. Kom for en dag fylt med flott musikk og spennende inntrykk!
Dagen starter med orgelmeditasjon i Nidarosdomen 12.30 – 13.00 med Lena Fisher.

På Dokkhuset starter dagens program kl. 14 med forskningskonsert. Her får publikum et innblikk i hva fem ulike masterstudenter jobber med i sitt prosjekt.

15.30 får man høre «Duo Luteblock» med Christine Gebs på lutt Anders Oma på blokkfløyte. De skal spille musikk som spenner fra solomusikk for lutt fra 1500-tallets Spania og England, til kammermusikk for lutt og blokkfløyte fra England rundt år 1600.

16.30 spiller en strykekvartett bestående av Maja Langeteig og Emilija Petrovska på fiolin, Vilde Toverød på bratsj og Anne Handeland på cello, som har jobbet sammen siden høsten 2023. Verket de skal fremføre er strykekvartett nr 2 i D-dur av Aleksandr Borodin. Stykket er i romantisk stil, og musikerne ønsker å formidle både skjønnheten og humoren i musikken.

17.30 fremfører Rus Nygård-Pearson «Sinking of the Titanic» for solo laptop. Rus er bassist, multimedia-artist og turntablist. Han har lang erfaring med undervisning både i Norge og England.

18.00 samles flere av masterstudentene til en workshop med Peter Knudsen som er stipendiat ved institutt for musikk. Sammen med masterstudentene demonstrerer Peter Knudsen hvordan komposisjoner fra 1900-tallets klassiske musikkrepertoar kan forvandles til utgangspunkter for improvisasjonsprosesser. Materialet er basert på Knudsens kunstneriske forskningsprosjekt «Expanding horizons – an improvisational exploration of 20th century classical music».

Workshoppen avsluttes med en konsert kl 19.00

Festivalen fortsetter i baren med JAM – improvisasjon på tvers av jazz og klassiske utøvere! Dette vil du ikke gå glipp av! Agneya Chikte og hans gruppe innleder JAM sessionen og legger til rette for den perfekte stemningen på en lørdagskveld.

Fri entré!