Dokkhuset Scene Mandag 27 mar kl. 20:00
Billetter

Joakim Rainer trio

Joakim Rainer trio – vinner av Jazzintro 2022, er en spennende og ung Trondheims-basert som spiller med blikket rettet fremover i det klassiske pianotrio-formatet, og med røtter i jazzhistorien.

Musikken er spontan og leken, og rytmisk fengslende. Komposisjonene bygger komplekse former, asymmetriske loops og åpne harmonier. Trioen trekker linjer til komponister og musikere som Jimmy Giuffre, Andrew Hill, Luciano Berio og Kris Davis! En særdeles spennende blanding av uttrykk som forenes med lyttende, lekende og fokusert samspill. Trioen slipper sitt debutalbum på Sonic Transmission Records i februar 2023.

Joakim Rainer Petersen (Bodø) – piano
Alexander Riris (Sola) – kontrabass
Rino Sivathas (Molde) – trommer

Juryen i Jazzintro sier følgende om Årets unge jazzmusikere 2022:
«Bandet har utfordrende komposisjoner med harmonisk og rytmisk kompleksitet som gjør at det er spennende å lytte til. Du må involvere deg som lytter og når du gjør det får du en veldig mangfoldig tonal opplevelse. Musikerne er samspilte og har en tydelig dialog med hverandre. Musikken er solid og energisk, og de overbeviser oss med overskudd og lekenhet. De inviterer oss inn i sitt finurlige univers.»

Jazzintro:
Norsk jazzforum og fem av landets ledende jazzfestivaler står bak Jazzintro, som arrangeres annethvert, og har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Juryen i Jazzintro 2022 har bestått av bassist Ellen Brekken, trommeslager Dag Magnus Narvesen, tablasspiller Sanskriti Shrestha og saksofonist Ivan Mazuze samt fagansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan som jurysekretær. Vinnerene av Jazzintro blir kåret til Årets unge jazzmusikere og får en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer blant annet Norgesturné i samarbeid med Østnorsk jazzsenter.

Arr: Dokkhuset Scene