Dokkhuset Scene Søndag 5 des kl. 20:00
Billetter

The Core – 20 års jubileum!

THE CORE – 20 ÅRS JUBILEUM!

Kjetil Møster – sax
Erlend Slettevoll- piano
Steinar Raknes – bass
Espen Aalberg- trommer

The Core er en jazzkvartett som bygger videre på arven fra Jan Garbareks musikk på tidlig 70 tall. Garbarek var igjen svært påvirket av John Coltrane sin musikk fra 60 tallet. Denne kjernen i inspirasjon, sammen med det sene 90-tallets akustiske strømninger i jazzen, dannet grunnlaget for The Core’s uttrykk.

Bandet har siden oppstartet utgitt 8 plater, spilt på alle de store norske jazzfestivalene og turnert flittig i inn og utland. Til tross for bandets ekspressive og til tider voldsomme uttrykk, ble ofte The Core referert til som en publikums- favoritt ved festivaler.

– ‘The Core er ett av kongerikets aller hippeste band. Denne superkvartetten med Kjetil Møster på tenorsaksofon og klarinett, Steinar Raknes på bass, Erlend Slettevoll på piano og Espen Aalberg på trommer har eksistert i 10 år og utstrål er en spilleglede og energi basert på arva etter den heftige amerikanske 60-tallsmusikken som nesten savner sidestykke (Tor Hammerø/Nettavisen)’.

Arr: Dokkhuset Scene