Det Nye Norske Storband m. Shannon Mowday & Olav Abildgaard – ‘Bridge over MeToo’

Lørdag 9 okt 20:00

  Dokkhuset Scene Lørdag 9 okt  20:00
Billetter

Det Nye Norske Storband skal, sammen med Shannon Mowday og Olav Abildgaard, fremfører verket «Bridge over MeToo» på Dokkhuset 17. April.

Med musikk komponert av Mowday, og slampoesi-stekster skrevet av Abildgaard vil denne kvelden virkelig gi publikum en opplevelse utenom det vanlige. Tekstene tar opp viktige og tabubelagte temaer fra musikkbransjen belyst gjennom førstehånds-vitners egne historier, og musikken er skrevet rundt og basert på historiene.

Det Nye Norske Storband er et fremadstormende jazz-ensemble bestående av unge, norske frilansere. Siden ensemblets oppstart i 2017 har Det Nye Norske Storband fylt scener som Victoria Jazzscene, Ingensteds, Nordic Black Theatre og Sentralen. Med et sterkt fokus på ny musikk, har bandet fremført en rekke komposisjoner både av egne musikere og på bestilling. Storbandet har et unikt sound, med medlemmer som spesialiserer seg innenfor et bredt spekter av stilarter.

Shannon Mowday er Sør-Afrikansk født utøver, komponist, dirigent og arrangør. Hun ble tidlig introdusert for et bredt spekter av musikk. Som artist, har hun hatt omfattende opptredener i store deler av Afrika, Asia, Europa og Amerika med flere ledende artister. Som komponist og musikalsk leder har hun et sterkt fokus på å kombinere Sør-Afrikanske og
Skandinaviske tradisjoner og sound i både små og store ensembler, og har i de siste årene vært dirigent, komponist og
solist for mange prosjekter her i Norge. Hun er også nylig aktuell med hennes egen plate «The Land in Between» av hennes egne kvartett LILA.

Olav Abildsgaard er trommeslager, rapper, komponist, arrangør og poet. Han har bred bakgrunn innen mange ulike musikksjangre, som inkluderer blant annet samtidsmusikk, tradisjonell jazz, afro-brasiliansk musikk, hiphop, frijazz, RnB, popmusikk.

Shannon Mowday – Saxofoner, klarinett, komponist og musikalsk leder
Olav Andreas Abildgaard – Trommer og slam-poesi
Ingeborg Gravem Sollid – Vokal

Saxofon:
Oskar Lindberget – Altsax
Aksel Rønning – Altsax
Erik Egge Jordheim – Tenorsax
Zakarias Meyer Øverli – Tenorsax
Øystein Gundersen – Barysax

Trompet:
Henrik Smelhus Sjøeng
Oscar Andreas Haug
Andreas Sikkerbøl
Ola Lømo Ellingsen

Trombone:
Jørgen Bjelkerud
Peter Robertstad
Astrid Ombudstvedt
Jesper Kramer-Johansen (Cimbasso/Tuba)

Komp:
Phillip Granly Edwards – Piano
Konstantin Helmers – Gitar
Kevin Olsen Vadsten – Bass
Ludvig Broll – Trommer
Lars Richard Hill – Perkusjon

Arr: Dokkhuset Scene