Dokkhuset Scene Lørdag 23 okt kl. 20:00
Billetter

Smakebiter

Dobbelkonsert! Susanne Lundeng Trio & Øystein Sandbukt

Susanne Lundeng’s siste album viser hennes sterke utforskertrang når hun bruker og blander det hun har samlet seg av fele- og folketoner fra nord med livets varsomme intensitet. Hun har holdt det gående som en av Norges mest aktive folkemusikere i 30 år og gir nå ut sitt 12. album.

De seneste årene har hun utviklet seg fra å være en av Norges mest feirede felespillere til å i tillegg bli en prisbelønnet tekstforfatter. I 2019 fikk hun NOPAs tekstpris for tittelkuttet på sitt forrige album «Det va nære på» (2018), hvor hun for første gang ga ut egne tekster, og juryen beskrev det som: «en nyskapende, klisjefri perle av norskspråklig sanglyrikk».

På dette nye albumet er det igjen tekster som tar utgangspunkt i de store, så vel som de enkle spørsmålene, med lekende og utforskende språkføring.

Susanne Lundeng – fele/sang
Nils-Olav Johansen – gitar/vokal
Erik Nylander – trommer
David Solheim – lyd

Øystein Sandbukt har i en årrekke spilt slåtter fra Nordmøre på gitar. Dette har bl.a. resultert i soloalbumet NORDMØR fra 2011 – dette albumet ble spellemannsnominert i 2012.

I de senere år har han tatt steget videre og komponert nye slåtter over gamle lester, og resultatet kan høres på albumet APRIL som kom ut våren 2021. Her er livlig halling og sakte pols, fresk reinlender og stille vals – med hint av inspirasjon fra ganske mange av verdens hjørner.

Konserten arrangeres som en del av gjenåpningsmarkeringen «Endelig folkeliv og leven». Markeringen gjennomføres i samarbeid med Sparebank 1 SMN.

Arr: Dokkhuset Scene