Dokkhuset Scene Fredag 2 mar kl. 22:00
Billetter

Elephant9

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til!

Gjennom Torstein Lofthus sitt hasardiøse trommespill, bassist Nikolai Hængsle’s stramme rytmiske regi og Ståle Storløkkens kompromissløse og fargerike orgel og synth-eskapader, skaper trioen musikk som får voksne mennesker til å gi seg hen og banne i glede og tørke tårer samtidig.

Elephant 9 er ikke redde for å se bakover i tid – til perioder i musikkhistorien der stilarter møttes og ble utforsket som nye utrykk. Musikkjournalister har lett febrilsk i referansearkivene for å finne paralleller, som har blitt dratt til alt fra Tangerine Dreams harmoniske sirkulære utrykk til Jimi Hendrix kakafoniske lydcollager. John Coltrane, King Crimson, Deep Purple, Soft Machine og Fela Kuti har også blitt nevnt. Men det betyr i grunn ikke så mye, sett bort ifra at fellesnevneren for denne varierte listen med artister er at de alle har skapt musikk som har tålt tidens tann.

Bandet selv velger å fristille seg fra merkelapper, og trives isteden med å se fremover – inn i en ny kaotisk tidsalder der musikk for stadig flere nettopp er fri for historie og slitne betegnelser.

Denne kvelden er det to konserter i Dokkhuset. Den andre konserten er med Susanne Lundeng Trio! Vi har mao. to vidt forskjellige trioer i huset denne kvelden.

Billetter kan kjøpes til hver enkelt konsert, eller til begge konsertene samlet.

Arr. Dokkhuset Scene