Dokkhuset Scene Tirsdag 28 feb kl. 20:00
Billetter

Smakebiter

FRI FORM #29

FRI FORM #29: Georg Graewe + Kristoffer Alberts/Steve Noble

Sted: Dokkhuset, Trondheim
Tid: tirsdag 28. februar 2017, kl. 20.00
CC: 150/100,- (ordinær/student, TJF-medlem, PØKK-medlem)

——————————
Georg Graewe solo: Georg Graewe – piano

Den tyske pianisten og komponisten Georg Graewe har siden sin midten av 70-tallet vært en unik stemme og en virtuos utøver på sitt instrument. I grenselandet mellom avantgarde-jazz, samtidsmusikk og improvisert musikk har han utforsket instrumentets ytterpunkter i ulike konstellasjoner, blant annet i duo-format med Anthony Braxton, Evan Parker og Marilyn Crispell. Mange kjenner han også fra sin egen trio med Ernst Reijseger (cello) og Gerry Hemingway (trommer). Han har også viet mye tid til arbeid i solo-format, og det er i denne settingen vi får høre han på FRI FORM.

—————
Kristoffer Alberts/Steve Noble:
Kristoffer Alberts – saksofon
Steve Noble – trommer

Kristoffer Alberts har de siste årene vært en markant skikkelse i det norske jazzmiljøet. Vi kjenner han kanskje best fra band som Cortex og SAKA. Siden 2015 har han arbeidet sammen med den anerkjente britiske trommeslageren Steve Noble. De to gav plata «Coldest Second Yesterday» på selskapet Clean Feed i 2016.
——————————
FRI FORM er en konsertserie med fokus på improvisert musikk i ulike sjangere. Her møter vi lokale, nasjonale og internasjonale musikere i skjønn forening. Konsertserien gjester Dokkhuset også denne våren.