Dokkhuset Scene Onsdag 22 feb kl. 20:00
Billetter

Susanne Lundeng – 'Nesten ikke helt som før'

Nesten ikke helt som før: SUSANNE LUNDENG PÅ TURNE MED SOLOFORESTILLING! 
I «Nesten ikke helt som før» forteller, danser og spiller Susanne Lundeng ut sin kjærlighet til en Nordnorsk folkemusikktradisjon hun kanskje delvis har funnet på selv. For det var på mange måter slik hun startet sin karriere, da hun som tenåring begynte å reise land og strand rundt i Nordland for å samle inn tradisjonsmusikk etter levende og døde spellemenn.
– Folkemusikken ble lenge forbundet med tradisjoner fra innlandsbygdene på øst- og vestlandet. Den var lettere å finne fram til, for de som drev med innsamling og bevaring. Da var det verre med tradisjonsmusikken fra kysten. Det ble gjort ekspedisjoner fra sentrale strøk en gang på 1950-tallet. Men det var ikke rare greiene de kom over. Og det kan man skjønne. For det er jo ikke all verden å finne om man bare leter langs E6. Kystkulturen var mest levende på veiløse steder. Man måtte selvfølgelig i båt for å oppdage at også kysten har en egen og rik tradisjon for folkemusikk. Ut til øyer og inn i fjorder, sier Susanne Lundeng.
Det som startet med en forsiktig nysgjerrighet, vokste til lidenskap ettersom hun oppdaget nye skatter og ble kjent med en helt ny kultur, den musikalsk tradisjonelle kystkulturen, sin egen.
Byjenta som er født og oppvokst i Bodø, men med dype røtter fra holmer og skjær langs kysten, bobler nesten over av entusiasme og kunnskap om skattene hun selv har funnet og øst av gjennom hele karrieren. Hun har etterhvert fått både anerkjennelse og priser for å ha løftet dette frem fra glemselen og vist hvilke kvaliteter det har med sine fremragende tolkninger av materialet. Dette one-woman-showet svinger mellom avslørende selvironi og brådjupt alvor. Det er en fortelling om en folkemusikksamler drevet av nordlandsk nasjonsbygging. Men også om en moderne artist som bygger sin personlige stemme.
Aslak Moe – regi og dramaturgi Gull Øzger – koreografi Ida Andersson – lysdesign Fritjof Lindemann – lyddesign
www.susannelundeng.no 
ARR. Transform