Dokkhuset Scene Mandag 23 feb kl. 20:00
Billetter

Smakebiter

TIM BERNE ‘Snakeoil’ + Ant Farm Boogie

Tim  Berne, saxophones
Oscar Noriega, woodwinds
Matt Mitchell, piano
Ches Smith, drums, percussion

Snakeoil, Tim Berne’s new touring band, is a potent blend of new voices and new ideas.  Oscar Noriega (woodwinds), Matt Mitchell (keyboards) and Ches Smith (percussion) bring fresh sounds and vibrant energy.  Berne responds with a stunning book of new pieces balancing compositional rigor with fluid group improvisation.  Hypnotic rhythms and long, seductive melodies collide with jagged dissonances and surprising textural shifts.

A lush, organic blend of saxophones and clarinets is layered with electronic and acoustic keyboards and an ever-changing tapestry of percussion.  Freedom and discipline, consonance and discord, past, present and future- all work together to power this new band from Tim Berne.

Showcase/Dokkjammen: Ant Farm Boogie
Med nysgerrighed og en legende tilgang til musik kaster de fire musikere sig ud i at eksperimentere med klangflader, psykedeliske effekter og støj. Dette bliver sat sammen med gennemkomponerede temaer, som strengt giver rammerne. Det er i kontrasten mellem det komponerede og helt improviserede, at Ant Farm Boogie skaber sin musik, som både tonalt og dynamisk strækker sig over hele spektret. Temaerne er energiske, udadvendte, til tider glade og bærer præg af inspiration fra bl.a. Ornette Coleman og Tim Berne.

Ant farm Boogie er: Alf Hulbækmo – synthesizere af forskellige arter, /Martin Miguel – guitar og effekter, /Ola Djupvik – trommer og pling
Signe Emmeluth – altsax og komposition

ARR: Dokkhuset Scene