Dokkhuset Scene Mandag 10 nov kl. 20:00
Billetter

SmakebiterKNUT LAURITZEN STORBAND – 'Birth of the Cool'

Knut Lauritzen storband ønsker med sitt andre mandagsklubbprosjekt høsten 2014, å presentere høydepunkter fra Cooljazzrepertoaret. Både Vestkystjazz og New York-jazzen er representert.  Produksjonens faglige mentor og prosjektleder er saksofonist, komponist og arrangør John Pål Inderberg. I tillegg vil Inderberg medvirke i prosjektet som både orkestermusiker og solist.
Musikken vil i hovedsak bli presentert gjennom storbandarrangement, men for å ivareta stilartens identitet, vil også mindre ensembleformer være aktuelle uttrykksformer i løpet av konserten.  Inderberg vil være ansvarlig for re-arrangering og ny-arrangering fra mindre besetning til storbandformat knyttet til flere av tidsepokens sentrale personligheter som Lennie Tristano, Warne Marsh og Lee Konitz.
Andre aktuelle komponister og bidragsytere er Miles Davis, Gil Evans, Gerry Mulligan, Bob Brookmeyer og Stan Kenton. Fra et europeisk ståsted, vil barytonsaksofonist og komponist Lars Gullin være et sentralt valg.
Konfransier: Tore Engstrøm
Konserten er støttet av Norsk jazzforum, Midtnorsk jazzsenter og Trondheim kommune
Arrangør: Dokkhuset Scene} else {