Dokkhuset Scene Tirsdag 28 okt kl. 20:00
Billetter

SmakebiterMARIE BERGMAN. (konserten er avlyst)

Konserten er avlyst.

Marie Bergmann trio

Marie Bergman – vokal/gitar
Lasse Englund – gitar
Backa Hans Eriksson – bass

Marie Bergman favner over fire tiårs solokarriere med albumet «Den Mänskliga Faktorn» – organiske og intense innspillinger som velger bort nostalgien og som insisterer på å ha sin plass i nåtiden.

Ingenting ville vært lettere for Marie Bergman enn å plukke en vakker bukett med minner om de 18 svært forskjellige albumene som har sett dagens lys gjennom hennes 40-årige karriere. Men samleplater for nostalgiens skyld har hun bare et skuldertrekk til overs for. I stedet har ideen om en nyinnspilling av sanger som «Brevet» og «Sång Till Iris » fra 70-tallet og 80-tallets «Till Alla Hjärtan» og 90-tallets «Varje Människa Bär En Historia», samt nye sanger hjemsøkt hennes sinn – spesielt etter hennes solokonserter i den senere tid. Sanger som har gjort Marie Bergmans navn til allemannseie. Ikke bare hjemme i Sverige, men i hele Skandinavia. Hun ville spille inn disse sangene på nytt, under én forutsetning – at hun kunne befri sangene fra vanens trygghet og makt. Ingen lukt av møllkuler takk – bare lukten av friske, energiske blomster. Det er nettopp slik «Den Mänskliga Faktorn» kommer frem. Fortettet, intens, akustisk og organisk – med sin livspartner, gitarist og produsent Lasse Englund og den tilbakevendte bassisten Backa Hans Eriksson, som de absolutte nøkkelpersonene.

Låtene er nyinnspilt, hun ville møte sangene med den stemmen hun har i dag, det er også  2 nyskrevne sanger på det nye albumet.

I den første delen av karrieren var hun en naturlig artist på de største scenene i skandinavia, med gjentatte opptredener på Roskilde. Nå er hun tilbake, og vi kan glede oss til en stor opptreden av en artist som er kanskje mer vital enn på lenge.  Høydepunktene vil stå i kø denne tirsdagskvelden på Dokkhuset