Dokkhuset Scene Fredag 1 nov kl. 20:00
Billetter

SiTron urfremfører Bill Dougherty ++

SiTron urfremfører Bill Dougherty
SiTron har den store ære og urfremførte bestillingsverket “of ice and oceans” av BillDougherty. Dougherty har for alvor begynt å få fotfeste som en av de ledende amerikanskekomponister av samtidsmusikk. Han blir jevnlig fremført av sentrale samtidsmusikkensembler som nederlandske ASKO, og hadde senest i april en urframføring under Tectonics festivalen med BBC Scottish Symphony Orchestra. Kveldens urfremføring er verket “of ice and oceans” for ensemble og elektronikk.

Grunnlaget for elektronikken er lydopptak Jana Winderen har gjort av isbreer som smelter og beveger seg. Tematikken kan sees i sammenheng med global oppvarming og vår påvirkning påmiljøet. Det er ingen tvil om at menneskets forurensning bidrar til nedsmelting av isen på Grønland og polene. Dette har igjen en enorm påvirkning på verdens økologi.

Kveldens andre musikkverk er Fausto Romitelli “Professor bad Trip Lesson 2” og Oxana Omelchuk “STAAHAADLER AFFENSTALL”. Med andre ord: veeeeldig mye kul musikk!

SiTRON er et kammerensemble med samtidsmusikk som spesialfelt. Ensemblet fungerer somen kreativ møteplass for musikere fra frilansmiljøet, TSO, LFMK og NTNU. SiTron startet sinvirksomhet i 1998, har spilt inn flere plater og vunnet Spellemannspris. Tidligere kjent somTrondheim Sinfonietta.

Dirigent: Rik De GeyterFredag 1 nov kl 20.00
Billettpriser:250/150