Dokkhuset Scene Fredag 22 nov kl. 20.00
Billetter

«Felefunk» 10 år – Jubileumskonsert + FolkJam!

TrondheimFOLK ønsker velkommen til Øyvind Smidt og Felefunk – i jubileumsdrakt!

Øyvind Smith har fått med seg et knippe av Trøndelags beste musikere når hans soloplate «Felefunk» skal feires på Dokkhuset, og vi kan love en uforglemmelig folkemusikkoppplevelse utenom det vanlige!

Øyvind Smidt, felespiller fra Heidal i Gudbrandsdalen, er en nyskapende musiker med et imponerende sjangerspenn. Med dype røtter i folkemusikken fra Heidal i Gudbrandsdalen, en klassisk utdanning fra konservatoriet i Trondheim, og en musikalsk ferd videre inn i bluegrass, rock, pop og jazz, har han gjennomgått en bemerkelsesverdig musikalsk reise som reflekterer både tradisjon og nyskaping. Han er en flittig brukt bandmusiker og jobber med artister som Odd Nordstoga, Aasmund Nordstoga, Ingebjørg Bratland, Kurt Nilsen og Hanne Sørvaag. Øyvind er også kjent fra en rekke bandkonstellasjoner, som «Bare fjas og blågras» og «Rasmus og verdens beste band», og ofte å se som teatermusiker på ulike scener i Trondheim.

I 2014 gav han ut albumet «Felefunk» med egenkomponerte slåtter. Musikken henter inspirasjon fra skandinavisk, irsk og amerikansk folkemusikk, pakket inn i spreke pop/rock-arrangement for fullt band med trommer, bass, gitar, to feler og piano. Med en blanding av respekt for tradisjon og en vilje til å utforske nye territorier, fortsetter Øyvind å berike musikkverdenen med sitt unike sound. Til jubileumskonserten for «Felefunk», har han med et knippe av Trøndelags beste musikere som reflekterer hans egen musikalske bredde. Kanskje Norges kuleste spelemannslag!

Medvirkende:
Øyvind Smidt, fele og mandolin
Thomas Lomundal, fele
Ronny Kjøsen, piano
Rasmus Rohde, gitar
Morten Berger Stai, kontrabass
Tore Torvaldsen Sandbakken, trommer

Etter konserten blir det jam og dansegulv for alle interesserte. Ta med fele/belg/hornet og bli med på Folkjam på Dokkhuset!
Velkommen! Husk gode dansesko.

Billettpriser: 275/150

Arr: TrondheimFOLK i samarbeid med Dokkhuset Scene
Arrangementet støttes av FFUK