Dokkhuset Scene Lørdag 7 sep kl. 19:30
Billetter

Transform // Le Vent du Nord & Folk All-in Band (FAB)

To fantastiske formidlere av folkemusikk på begge sider av Atlanteren – pur glede og dans på bordene!
Etter konsertene blir det jam fra himmelen i regi av Ranveig og TrondheimFOLK

Le Vent du Nord
Det prisbelønnede bandet Le Vent du Nord fra Québec er endelig tilbake i Trondheim. Det er snart 6 år siden sist og med seg har de nytt materiale og ny gitarist. Foruten dette er det den samme herlige, sjarmerende og energiske gjengen med fantastisk musikk som stiller på scenen.

Repertoaret henter de både fra lokal tradisjon, egne komposisjoner og musikk fra flere verdenshjørner, og med vakre, fengende arrangement formidler de det gamle materialet med karakteristisk flerstemt sang og fot perkusjon – i god fransk ånd. Disse gutta kan virkelig synge!

Siden oppstarten i august 2002 har de gjennomført over 2 200 konserter på fire kontinenter, gitt ut 12 album samt mottatt utallige prestisjetunge priser. Samarbeidet deres med ulike artister, inkludert den gæliske sangeren Julie Fowlis og den bretonske pioneren Yann-Fañch Kemener, viser deres allsidighet og kreativitet.

Nicolas Boulerice – dreielire, piano, sang
André Brunet – fele, feet percussion, sang
Réjean Brunet – torader, bass, piano, sang
André Gagné – gitar, irsk bouzouki, sang
Olivier Demers – fele, feet percussion, sang

FAB – Svensk powerfolk i storformat!
Folk All-in Band er storbandversjonen av tradisjonell folkemusikk. Et mektig rytmisk samspill av strykere og en heftig brasseksjon som løfter enhver tradisjonell slått opp blant disco-kulene og spotlightene. Det blir umiddelbart feststemning og dansefot eller ikke; vanskelig å sitte i ro! Leder for bandet og initiativtaker Karl-Johan Ankarblom, som ellers arrangerer musikk for klassiske orkester, etablerte Folk All-in Band for å få ut den store lidenskapen han har for folkemusikken. Han samlet favorittene sine i folkemusikk-Sverige for å tolke tradisjonen på nytt og resultatet er en spellmannsfest fra himmelen.

Lena Jonsson – fele
Anna Lindblad – fele
Jenny Elisabeth Gustafsson – fele
Adrian Jones – 5 strengsfele
Jonas Bleckman – cello

Niclas Ericson – trompet
Stefan Stensson Mathiesen – altsaksofon
Kristoffer Siggstedt – trombone
Daniel Reid – barytonsaksofon/barytonesax

Johan Ronström – mandolin
Adam Johansson – gitar
Karl-Johan Ankarblom – keyboard
Kristofer (Krydda) Sundström – bass
Rolf Landberg – perkusjon
Jonathan Lundberg – trommer

Arr: Transform i samarbeid med TrondheimFOLK