Dokkhuset Scene Torsdag 5 sep kl. 19:30
Billetter

Transform // Afroflamenco

Endelig er dette herlige og gledesspredende bandet fra Madrid med spanske og senegalesiske musikere tilbake på Transform. Med sin unike blanding av flamenco og tradisjonell vestafrikansk musikk har de tatt Spania og sørlige Europa med storm, og trønderne lot seg også imponere og begeistre sist de var her.

Afroflamenco er et sosiokulturelt prosjekt under ledelse av den senegalesiske musikeren og kunstneren Sidy Samb. Det er tilknyttet to musikkstiler med afrikansk opprinnelse som har forgrenet seg og utviklet seg på forskjellige kontinenter; flamenco og tradisjonell vestafrikansk musikk. De ni musikerne lar de ulike stilartene veves inn i hverandre og skaper en ny sound; Gipsy meets Griot. Det låter utrolig bra, og gleden sprer seg i kropp og sinn når en hører disse musikerne. Og selvfølgelig inspirerer det også til dans både på og av scenen.

Sidy Samb – vokal
Jorge Pisa Motos – flamencogitar
Djiby Diabate – balafon
Israel Pisa Motos – perkusjon
Aroa Fernandez Ortiz – flamencosang
Carlos Gonzalez Vegas – flamenco gitar
Gerandy Rafael Hidalgo Labrada – bass, cubansk tres
Josue Pisa Jimenez – flamencosang
Sirifo Kouyate Sakiliba – kora

Arr: Transform