Dokkhuset Scene Tirsdag 10 sep kl. 20:00
Billetter

SmakebiterFrøkedal og Familien

FRØKEDAL OG FAMILIEN //2024

Frøkedal & Familien har gjort seg bemerka med sin særprega folkpop som står både rocken og folkemusikken nær.
7. juni kjem albumet STAY – ei musikalsk motgift mot reiselyst, rastløyse og nagande uro for å gå glipp av noko, om ein skal tru bandet sjølv.

Konserten på Dokkhuset Scene bør du ikkje gå glipp av. Her skal Frøkedal & Familien presentere nye og gamle hits i fullfamilie format. Bandet vil, foruten Frøkedal sjølv, bestå av Olav Christer Rossebø (feler/mandola), Selma French Bolstad (feler/vokal), Erlend Ringseth (keys) og Elisabeth Mørland Nesset (trommer/vokal)

Med albumet STAY har Frøkedal gravd djupt i heimlege musikalske skattekister, mekka allsong-rock og smelta reine popsongar saumlaust saman med asymmetrisk polsrytmikk. STAY handlar om dei som blir verande, om å våge å tru at det som kan gjere oss lykkelege kanskje ikkje er ein annan stad men nett her, nett no. Det er eit album om kjærleik og smerte, røter og fellesskap.

  • «Dette er Anne Lise Frøkedal på sitt mest kompromissløse, og på sitt beste, mest episke, rufsete og vakreste, hvor hennes egen gitar harver seg med skarpe strenger fra rockhistorien gjenom progrocken, countyen og americanaen og inn i den britiske 90-tallssfæren hvor man mer enn aner omrisset av en PJ Harvey på sitt mest rocka.»
    (Dagsavisens Geir Rakvaag om første single, Old Mistakes, karakter 6/6 )

Frøkedal & Familien har fått varm omtale i The New Yorker og The Sunday Times, har spelt live på BBC Radio6 og mottatt to Spellemannnominasjonar. Dei har også fått snuse på arenaformatet, som oppvarming for Aha og Madrugada i Oslo Spektrum. Nyleg turnerte dei i England som special guests for skotske Teenage Fanclub.

Frøkedal & Familien har også laga songbok. Der skriv dei innleiingsvis:
«Musikk er ei samlande kraft som, gir oss alle tilgang på det utvida spekter av kjensler, minne og visjoner. Derfor legg me her alle korta på bordet, slik at den som ønskjer det kan komme tettare inn på desse låteneeller til og med spele dei sjølv.»

Arr: Dokkhuset Scene i samarbeid m. Trondheim Mekaniske og Polar Artist