Dokkhuset Scene Lørdag 22 jun kl. 20.00
Billetter

Ævestaden

TrondheimFOLK og Dokkhuset Scene avslutter sesongen med et av de mest etterspurte bandene på folkemusikkscenen – Ævestaden! De tar oss med inn i deres univers, der det finnes lange koraler, moderne tekster, poplåter og et lydbilde som ikke er redd for hverken det klare, skitne, elektroniske eller tradisjonelle. Kom å feir sommeren med dette prisbelønte bandet!

Ævestaden
Kenneth Lien – kraviklyre, munnharpe, vokal
Levina Storåkern – kuhorn, fele, kantele, vokal, elektronikk
Eir Vatn Strøm – vokal, kraviklyre, elektronikk

Ævestaden tar deg med på en unik lydopplevelse, med varierte instrumentkombinasjoner som inkluderer lyre, fiolin, kantele, vokal, munnharpe og elektronikk, skaper de et lydlandskap der tidløse harmonier og lag av enkle motiver åpner opp for en åpen og atmosfærisk verden. Sangene utforsker det bevisste og det ubevisste, det verdslige og det hellige, livet og døden. Det handler om de store følelsene; fra en intens bønn om å komme inn i himmelriket til et inderlig ønske om at noen, en gang, vil tenke på deg når de legger seg for å sove.

Ævestaden er en svensk-norsk trio som debuterte med albumet «Ingen mere gråter» på Heilo, Grappa i 2021. For dette albumet vant de samme år Folkelarmprisen i åpen klasse. Med det tradisjonelle og det moderne knyttet sammen på sømløst vis, fikk gruppen raskt en plass på folkemusikkscenen — og med tiden har oppmerksomheten ekspandert. De gav blant annet ut samarbeids-EPen med indiebandet Benedikt, “Jag är sen igen”, i 2022. Denne utgivelsen vant de TONOs Edvardpris for i kategorien Tekst. Ævestaden har vært å høre på blant annet By:Larm, Førdefestivalen, VillVillVest, Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, BLÅ, John Dee og på Midgardsblot. Utenfor Norge og Sverige har de spilt i Polen, Frankrike, Skottland, England, Tyskland, Danmark og Belgia. De har spilt support for Valkyrien og Sara Parkman ved flere anledninger, nylig også for Ingrid Olava.

Bli med oss på en kveld med musikk som rører sjelen og åpner hjertene, vi garanterer en opplevelse som vil berøre deg på en dyp og personlig måte. Ta med deg venner og familie og la Ævestaden lede deg gjennom en magisk kveld med musikk og stemning du sent vil glemme.

Arr: TrondheimFOLK og Dokkhuset Scene