Dokkhuset Scene Mandag 11 mar kl. 19:00
Billetter

TrondheimFOLK: Ånon Egeland + Kenneth Lien

TrondheimFOLK ønsker hjertelig velkommen til en konsert med 2 av våre mest interessante folkemusikere! Bautaen Ånon Egeland og stjerneskuddet Kenneth Lien spiller på Dokkhuset 11. mars, og dette vil du ikke gå glipp av. Det blir hardingfele, fele, munnharper, seljefløyte og langeleik, musikk fra Agder, Valdres og Gudbrandsdalen, det blir etablert møter nykommer og det blir først og fremst skikkelig bra musikk!

Ånon Egeland: hardingfele, fele, munnharpe, seljefløyte
Med sitt store og særpregede repertoar, lært direkte av eldre tradisjonsbærere fra Agder, framstår Ånon Egeland som tradisjonstro, moderne og sterkt personlig på samme tid. Karrieren som profesjonell utøver spenner over fem tiår.

Så langt bærer 14 album hans navn, deriblant flere prisbelønte. I tillegg spiller han ei sentral musikalsk rolle på ei rekke album, mange av dem prisvinnende. Lista over samarbeidspartnere teller ei lang rekke respekterte musikere, fra ulike sjangre i inn- og utland: Mats Edén, Bruce Molsky, Arto Järvelä, Mike Seeger, Gabriel Fliflet, Ragnhild Furholt, Per H. Midtstigen, Hans Olav Gorset, Unni Boksasp – for å nevne noen.

Ånon har holdt konserter i et tjuetalls land, på fire kontinenter. Han er en av pionerene når det gjelder folkemusikkutdanning, med godt over 30 års fartstid innen feltet.

Kenneth Lien: munnharpe, fele, langeleik
Stjerneskuddet Kenneth Lien kommer rett ut fra sitt masterprosjekt ved NMH, men har allikevel rukket å markere seg på den Norske folkemusikkscenen. Han spiller musikk både fra Valdres, Gudbrandsdalen og Setesdal, med fokus på rytmikk, tonalitet og groove.

Kenneth har i sitt masterprosjekt prøvd å tøye grensene på rytmikk og toneomfang i overføringen av feleslåtter til munnharpe, noe vi vil få høre mye av på konserten. Du har nylig sett han som en av fire i hovedfokus i NRK-serien Trollstemt, han turnerer både inn og utland med Ævestaden, og han vant nylig folkelarmpris sammen med The Center of the Universe.

Kenneth har vunnet landskappleiken hele tre ganger med munnharpa.

Arr: TrondheimFOLK