Dokkhuset Scene Torsdag 14 mar kl. 20:00
Billetter

Sintefstorbandet presenterer: «Tijuana Big Band»

SINTEFSTORBANDET med sin dirigent Helge Førde presenterer prosjektet: «Tijuana Big Band»

Trompetlegenden Herb Alpert og hans Tijuana Brass herjet på hit-listene verden over på 60- og 70-tallet. Allerede i 1996 hadde de solgt over 72 million album over hele verden. Ingen har hatt så mange album på Bilboardlisten flere uker i strekk (ikke engang The Beatles)! og det med ren instrumentalmusikk.

Sintefstorbandets dirigent Helge Førde spilte selv i et Herb Alpert-band på slutten av 60-tallet og har siden vært nysgjerrig og fascinert av denne musikken. Han bestemte seg for å prøve å arrangere noen av melodiene for Sintefstorbandet. Ja, han ble så inspirert at han utvidet arrangementene. Alle gruppene i storbandet fikk utfordringer og han åpnet også opp for improvisasjon.

«Herb Alpert & Tijuana Brass skapte på mange måter sin helt egen musikkstil inspirert av både mexikansk, amerikansk og brasiliansk musikk», forteller Helge Førde. «Alpert fant ut at han kunne «dubbe» trompetstemmen i studio og klarte dermed å få en helt egen spesiell trompetlyd. I tillegg fraserte han melodiene på en helt særegen og original måte. Musikkstilen var enkel, rett frem og uten triksing og miksing. I tillegg var lydproduksjonen svært god og musikken ble innspilt av topp musikere».

Sintefstorbandet ble startet i 1986 og består av ansatte fra SINTEF/ NTNU-miljøet men også noen kulturskole- og yoga-lærere. Alle har det til felles at de har lært seg å spille minst et instrument i tillegg til sin fagprofesjon. De arbeider gjerne med spennende prosjekter for å utvide storbandets repertoar og musikalske muligheter. Ofte i samarbeide med profesjonelle musikere.

Foruten Helge Førde har Ingrid Øygard Steinkopf og Jenny Frøysa også skrevet noen arrangementer til dette prosjektet. Resultatet har blitt blitt noe helt unikt og originalt i storbandsammenheng. Hvordan det låter? – da må du komme på Dokkhuset torsdag 14. mars kl 20:00.

Arr: Sintefstorbandet