Dokkhuset Scene Lørdag 20 apr kl. 20:00
Billetter

SmakebiterOle Børud – live @ Dokkhuset Scene!

Ole Børud – tilbake i Dokkhuset!

Ole Børud – gitar/vokal
Ruben Dalen – trommer/vokal
Lars-Erik Dahle – bass/vokal
Markus Lillehaug Johnsen – gitar/vokal
Frode Mangen – keyboards/vokal

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs westcoastpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk.

Albumet «Stepping Up» som kom i 2014 tar opp tråden der «Keep Movin» (2011) slapp. Låter som tittelkuttet eller «Driving» er skolebokeksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. I kjølvannet av Stjernekamp kom albumet “Outside The Limit”(2019) som ivaretar arven, men dreies noen hakk mot pop.

Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som andre- generasjonsmedlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben.

I februar 2022 kom Børud med sitt femte soloalbum “Soul Letters” hvor han har gjort en etterlengtet musikalsk dreining mot old school soul – med sterke innslag av rhythm and blues.

Soul Letters er et album som både puster og har mer hvilepuls samtidig som den byr på Ole’s evne til å lage musikk skreddersydd til fest. Vokalen får mer plass I det nye lydbildet og han briljerer så det formelig gnistrer. Gitarspillet har et markant røffere preg enn tidligere med tydelig hint i retning av blues-estetikken. Albumet favner musikalsk bredere, det er mer catchy og allsangvennlige refrenger.

Livebandet til Ole Børud er drivende godt, bestående av noen av de beste soulmusikerne landet har fostret. Vi glemmer aldri sist gang Børud og co. var her i Dokkhuset – bli med denne gang!

Arr: Dokkhuset Scene