Dokkhuset Scene Søndag 17 mar kl. 19.00
Billetter

Jazzintro 2024 – delfinale m. Coincidences og Superspreder!

8 band spiller om å bli Årets unge jazzmusikere 2024!  Blant over hundre søkere er åtte unge, lovende band plukket ut til å delta i Jazzintro 2024. Gjennom vinteren og våren spiller de på noen av landets største jazzklubber, og under Moldejazz i juli vil ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere 2024!

Den første runden av Jazzintro arrangeres på Bergen Jazzforum 22. februar.  Der spiller ASQ//Amund Stenøien Quartet og Schemes. På Stavanger Jazzforum 29. februar møtes Lightning Trio og Tuva Halse Band. Bliss Quintet og Philip Granly Trio møtes på Nasjonal jazzscene i Oslo. Og denne kvelden er det Coinicidences og Superspreder som møtes i Dokkhuset!

Coincidences
Leah Engevold – keys og vokal
Georgia Wartel Collins – kontrabass
Jomar Jeppsson Søvik – trommer og elektronikk
Kristina Fransson – trompet, elektronikk og vokal

I det Oslo-baserte bandet Coincidences hylles tilfeldighetene. Hvert møte, sammentreff og bomtreff – det som gjør livet litt ekstra spesielt. For en nysgjerrig, men ubesluttsom sjel sitter ofte igjen med en følelse av at tilfeldighetene tar valg som bevisstheten aldri ville hatt mulighet til å ta.

Bandet er satt sammen av musikere med ganske ulik musikalsk bakgrunn, og sammen utforsker de kontrastene mellom akustisk og elektronisk, naturlig og syntetisk. Her møtes jazzverden, improvisasjon, elektronikk og pop i komposisjoner av trompetist Kristina Fransson. Alt er tilfeldig, men ingenting er tilfeldig.

Superspreder
Miriam Namtero Kibakaya – vokal
Mona Krogstad – tenorsax
Amalie Dahl – alt og barytonsax
Guro Kvåle – trombone,
Oliver Skou Due – keys
Oda Steinkopf – bass
August Glännestrand – trommer

Superspreder beskrives som en uimotståelig og smittsom kraft som får hele kroppen til å røre seg. Musikken er et energikraftverk med store temperaturskifter og høyt temperament,  med innslag av punk, hiphop, frijazz, electronica og pop.

På scenen lager musikerne en sonisk og fargerik hage, med forskjellige kompositoriske organismer, der tekstene har flere undertoner av blant annet samfunnskritikk og ungdommelig angst, innpakket i humor og en liten dose galskap. Musikerne i bandet er fra Norge, Sverige og Danmark og alle har bakgrunn fra NTNU jazzlinja i Trondheim.

Arr: Norsk Jazzforum & Dokkhuset Scene