Dokkhuset Scene Søndag 21 apr kl. 20:00
Billetter

SmakebiterSigne Emmeluth’s Banshee

En banshee er en mytisk figur som varsler død, ødeleggelse og sorg med skingrende skrik og kraftfull stemme. Dette er utgangspunktet for den danske saksofonisten Signe Emmeluth’s bestillingsverk som ble urframført på Vossa jazz i 2022.

Sammen med et stjernelag av norske musikere har Emmeluth laget et verk der kraftfulle og tydelige stemmer vikles sammen. Hun beskriver selv Banshee som en «uræd fortælling om nærvær og øjeblikke»: – Banshee-figuren er ikkje nødvendigvis tenkt som noko skremmande og grufullt, men heller ein måte å koma i tale med tiden som flyg på.

Signe Emmeluth – altsaksofon/elektronikk/vokal
Guoste Tamulynaite – piano/vokal
Guro Moe – kontrabass, el-bass/vokal
Maja S. K. Ratkje – vokal/elektronikk
Anne Efternøler – trompet
Heida Karine Johannesdottír – tuba/elektronikk/vokal
Jennifer Torrence – slagverk , vokal
Magnus Skavhaug Nergaard – lydteknikar

Signe Emmeluth kommer fra Odense i Danmark, men har bodd i Oslo siden 2017. Hun fekk utdanningen sin frå Jazzlinja i Trondheim, og har spilt med band som Spacemusic Ensemble, Skarbø Skulekorps, OWL og Konge, i tillegg til sitt eget band Emmeluth’s Amoeba. I 2021 debuterte hun og som soloartist, med plata ‘Hi, Hello, I’m Signe’.

Arr: Dokkhuset Scene