Dokkhuset Scene Torsdag 25 jan kl. 20.00
Billetter

Tuva Halse Quintet

Med fengslende stemning og gripende samspill trekker Tuva Halse Quintet deg inn i sitt lyriske univers fra første tone. Kvintetten består av fem spennende og fremadstormende musikere på den norske jazzscenen, kjent fra ulike prosjekt som Bento Box Trio, Bliss Quintet og I LIKE TO SLEEP.

Tuva Halse – fiolin, komposisjoner
Oscar Andreas Haug – trompet
Benjamín Gísli Einarsson – piano
Gard Kronborg – bass
Øyvind Leite – trommer

Med rot i nordisk jazz henter kvintetten inspirasjon fra musikere som Mathias Eick, Adam Baldych og Helge Lien.

Musikken tar utgangspunkt i fiolinist Tuva Halse sine komposisjoner, som i sin melodiøse karakter dras fra det melankolske og sentimentale til det intense og insisterende. Resultatet er et særegent og ekspressivt uttrykk i et kontrastfylt univers. Oktober 2023 slapp kvintetten sitt debutalbum “Two” på Jazzland Recordings!

«Frå første låt «Zeptember» er det det solide musikarhandverket som skin i mot oss. Og då særleg frå Halse sjølv. Ho har ei tydeleg bumerke i spelet sitt, prega av både folkemusikkstilar, jazzfele og det vi kanskje kan kalle ECM-fele. Halse skaper melodiar og linjer, men aller mest så skaper ho ulike rom i musikken. […] La klangen av Tuva Halse Quintet varme opp stova i haustkulda!» (Torkjell Hovland/Ballade)

Tuva Halse er en improviserende fiolinist og komponist fra Molde. Med bachelor fra Jazzlinja i Trondheim bor hun nå i Oslo, hvor hun er aktiv i en rekke ulike prosjekter som Bento Box Trio, Miriam Kibakaya Concept og OJKOS for å nevne noen.

Hun har allerede spilt på flere av de største jazzscenene i Norge, i tillegg til å bidra på en rekke ulike utgivelser i forskjellige sjangre. Inspirert av sine store forbilder i Adam Baldych og Ola Kvernberg, lager hun musikk med improvisasjon i sentrum som befinner seg i skjæringspunktet mellom nordisk jazz, pop og klassisk kunstmusikk. Tidligere omtalt som en «jordnær, sneakersbrukende mesterfiolinist» (Audun Vinger, Jazz i Norge) har hun gjort seg bemerket både gjennom sin tilstedeværelse på scenen så vel som sine melodiske komposisjoner.

Arr: Dokkhuset Scene