Kristin Asbjørnsen

Lørdag 14 okt 20.00

  Dokkhuset Scene Lørdag 14 okt  20.00
Billetter

Kristin Asbjørnsen – vokal
Olav Torget – gitarer & vokal
Eivind Aarset – gitarer
Anders Engen – perk, piano, vokal
Lars Voldsdal – lyddesign
Eivind Hermann – lysdesign

Kristin Asbjørnsen er en av de mest orginale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom de siste 30 år. Hennes kunstneriske uttrykk har høstet overveldende respons, gjennom en rekke albumutgivelser og mangeårig internasjonal konsertvirksomhet. Kristins album  ‘Traces Of You’-  og hennes svært personlige tolkninger av afroamerikanske spirituals –  danner ramme for denne konserten. Kristin har i en årrekke nytolket spirituals, basert på arven etter den afroamerikanske sangeren Ruth Reese (1921-90).

Kristin tar også med seg et par norskspråklige sanger, fra hennes lovpriste bestillingskonsert for Cosmopolite’s 30års jubileum. Albumet Traces Of You (2018) høstet strålende mottagelse, og ble etterfulgt av en rekke konserter i Norge, Tyskland, Italia og Spania. Sangene er som fornemmelser; om livsavtrykk og kjærlighetens omdannelser. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves instrumentene i et vakkert, rått og meditativt lydlandskap, båret frem av nærværet i Kristins sang.

Det er alltid en stor opplevelse å høre Kristin på scenen, og det er duket for en helt unik konsertopplevelse med Kristins nye kvartett; i et gitarist-mestermøte med Olav Torget og Eivind Aarset og den eminente Anders Engen på perk & piano.

Arr: Dokkhuset Scene