Gangar

Fredag 20 okt 20:00

  Dokkhuset Scene Fredag 20 okt  20:00
Billetter

SmakebiterFolkrockbandet Gangar er en kule av ung energi du sent vil glemme! 

Er du klar for en folkemusikkfest av nye dimensjoner? TrondheimFOLK og Dokkhuset går sammen med Søndre Trondhjems spellmannslag og Trøndelag folkemusikklag for å få fyrverkeriet Gangar til Trondheim!

Det blir hardt, fett, dansbart og nytt når kvintetten fyller Dokkhuset til randen med gamle slåtter i helt ny drakt, og med en helt fersk plate i bagasjen. Snaustrinda Spelemannslag spiller opp til jam og dans etter konserten, så her er ingen grunn til å bli hjemme!

Folkrockbandet Gangar er en kule av ung energi du sent vil glemme! Gangar kombinerer tradisjonelle melodier med Rock, Metal, og Jazz, og skaper et nytt og spennende musikkuttrykk i prosessen. Inspirert av band som AC/DC, Hoven Droven, og Meshuggah gjør de norsk folkemusikk tilgjengelig for et allment publikum, uten å inngå kompromisser ovenfor tradisjonen.

Frontman og felespiller Mattias Thedens finner melodiene på gamle opptak, og deretter arrangeres de i fellesskap, hvor bandmedlemmenes ulike musikalske bakgrunner tilføyer det ekstra kruttet som tar festen til et nytt nivå. Alt dette knyttes sammen av et formidabelt liveshow fylt av energi, publikums-interaksjon, og dans, som garanterer en kveld av høy musikalsk kvalitet, i tillegg til å få liv i dansefoten til samtlige publikummere.

Gangar er:
Mattias Thedens – Hardingfele/flatfele
Erik Egge Jordheim – Sax
Richard Max – Gitar
Jonas Thrana Jensen – Bass
Henrik Dullum – Trommesett

Arrangementet er en del av spellmannstreffet denne helgen i regi av Søndre Trondhjems spellmannslag, Spellmannslaget Laust og fast og Trøndelag folkemusikklag.
Foto: Chris Casp