TransformFOLK presenterer Samba Tourè

Tirsdag 11 apr 20.00

  Dokkhuset Scene Tirsdag 11 apr  20.00
Billetter

SmakebiterTransform er stolte over å presentere den legendariske gitaristen/sangeren Samba Tourè fra Mali på Dokkhuset 11 april.

Sammen med trioen sin er han ute på europa-turne og det er en sjelden mulighet til å høre denne helt spesielle sounden av ørkenblues fra Mali. Han ble kåret til «Best Artist» av det internasjonale musikkmagasinet Songlines i 2022 og har høstet flotte kritikker for sitt siste album. Gjennom sin turne med en annen stor musiker fra Mali – Toumani Diabaté, hyllet de den store gitaristen Ali Farka Tourè, og nå er Samba Tourè kanskje den som har inntatt rollen som hans etterfølger på tronen.

På 1500 og 1600-tallet ble det største riket en kjenner til har eksistert i Afrika styrt av Songhoy-folket. Det strakte seg over hele det vestlige Sahel hvor kronjuvelen var Timbuktu – «The city of Gold». Byen var kjent over store deler av verden som et senter for kultur og kunnskap og i dag er det fortsatt myter rundt dette riket og byen selv. Noen hundre kilometer sør for Timbuktu ligger regionen Binga, og Binga er stedet Samba Tourè vokste opp og tittelen på hans siste plate.

Samba Tourè – gitar, vokal
Djimè Sissoko – ngoni, tamani
Soulemane Kane – calabash

«If this fine album for the name of a different Touré, it would rank alongside the best of Ali Farkas legacy. And there really can be no higher praise than that» – 8/10 Uncat

«His voice is resonant, the rhythms have a relentless groove and his guitar burns with the intensity of the desert sun. But above all, there’s a confidence and gravitas that reinforces the feeling that Samba is a man whose time has come.**** » – Songlines (UK)

Arr: Transform