Only Connect Trondheim: Tøyen Fil og Klafferi + Trondheim Improviser’s Guild

Torsdag 13 apr 21:00

  Dokkhuset Scene Torsdag 13 apr  21:00
Billetter

nyMusikks internasjonale samtidsmusikkfestival Only Connect er tilbake i Trondheim for andre gang 13. – 16. april 2023.

Dokkhuset Scene
13. april, 21:00

PROGRAM:
Tøyen Fil og Klafferi
– Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck Vesen – Skyene (Urpremiere)

Trondheim Improviser’s Guild
– Heather Frasch I touch what I cannot quite reach… (2019/20)
– Heather Frasch Remembering with Objects (2017)

OM VERKENE
Tøyen Fil og Klafferi spiller Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck

Et ukjent vesen har kommet til Trondheim. Hvor kommer det fra? Hva vil det? En skiftende form som kan flyte igjennom folk, hus og bygninger. Som kan bli så stort at det kan sluke Solsiden, Festningen og Nidarosdomen i et jafs eller gjemme seg inni flammen til et telys på Dromedar i Nordre gate. Hva bærer det inni seg?
Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck er en improviserende jazzmusiker, tubaist og komponist med bakgrunn fra flere grupper og kunstnermiljøer. Ensemblet Tøyen Fil og Klafferi jobber med komponister med ulike musikalske ståsteder og har invitert Mobeck til å skrive for seg. I arbeidet med bestillingsverket Vesen har Mobeck tatt utgangspunkt i sine egne assosiasjoner til TFK: humor, positivitet og håp, og et ønske om å skape parallelle virkeligheter inspirert av science fiction. Relasjoner og sosialt samspill står ofte i fokus i Mobecks arbeid, der visuelle virkemidler og tekst blir inkludert i det lydlige.
Vesen blir framført i tre deler:
– «Skyen» Konsert på K.U.K. med visuelle elementer laget av Ingunn S. Ystad og Heida Mobeck.
– «Skyer« Lydvandring fra K.U.K. til Dokkhuset.
– «Skyene» Konsert på Dokkhuset med lysdesign av Phillip Isaksen i samarbeid med Heida Mobeck.

Trondheim Improviser’s Guild spiller Heather Frasch
Forholdet mellom mennesker og objekter står sentralt i musikken til amerikanske Heather Frasch. I I touch what I cannot quite reach… forsøker den Trondheimsbaserte komponisten å flytte publikums fokus vekk fra utøverne og over til objektenes egne liv. Kinetiske konstruksjoner styrt av utøverne gjemmes i trebokser, der presise mikrobevegelser skaper et skyggeteater, et post-menneskelige avtrykk av det performative materiale. I Remembering with Objects tar utøverne med seg objekter som minner dem om øyeblikk i livet. Sammen skaper musikerne individuelle og kollektive narrative tråder.

Trondheim Improviser’s Guild er et kollektivt ensemble bestående av improviserende musikere fra byens samtidsmusikkscene, hvor deltakerne kan dele sine kompositoriske ideer med et felleskap av likesinnede. Konserten på Only Connect er ensemblets første samarbeid med Heather Frasch. Medvirkende musikere er: Daniel Buner Formo, Eira Bjørnstad Foss, Are Lothe Kolbeinsen, Mette Rasmussen, Klaus Ellerhusen Holm, Gyrid Nordal Kaldestad og Marianne Baudouin Lie.