NTNU Forskningskonsert: Knut Erik Jensen – ‘Arven etter Grieg’

Lørdag 4 feb 14:00

  Dokkhuset Scene Lørdag 4 feb  14:00
Gratis

«Arven etter Grieg» er en konsert i UniKuP-serien til pianist Knut Erik Jensen. Her er det selve konsertformatet det forskes på. Hvordan kan «pratekonserter» brukes som et pedagogisk verktøy?

Her handler det om å skape møteplasser for regionens pianomiljø. Gjennom et nært møte med både musikken og artistene, i et format tilpasset en aldersgruppe oppvokst i «skjerm-kulturen», er målet å skape begeistring, interesse og inspirasjon – og kanskje framtidens pianostudenter og profesjonelle!

Konsertene er tematiske, interaktive, og fremføres av profesjonelle pianister sammen med NTNU-studenter. I salen sitter primært våre unge, lovende pianister sammen med foresatte og lærere. Etter programmet er det åpent for spørsmål og samtale mellom publikum og artister.

Knut Erik Jensen er universitetslektor på NTNU der han primært jobber som akkompagnatør og pianolærer. Gjennom en rekke konsertprogrammer og turneer over hele USA og Canada, har han brukt interaktive pratekonserter som en egen nisje, for å spre musikk og kulturhistorie til målrettede publikum.

Konserten har gratis inngang.