Eirik Hegdal/FØLK -‘Samlede vandrehistorier’

Onsdag 26 apr 20.00

  Dokkhuset Scene Onsdag 26 apr  20.00
Billetter

SmakebiterEIRIK HEGDAL / FØLK «Samlede Vandrehistorier»

Bestillingsverket «Følk» (dialekt av «folk») av Eirik Hegdal tar utgangspunkt i «10 nye vandrehistorier fra Midt-Norge». Dette er fiktive, frittstående historier skrevet av Hegdal.

«På kjøk’et sto gryta og kokte på kraft tå ein kraftkar»

Etter å ha overvært flere konserter med spellemenn og spelledamer som forteller om svært fargerike baktepper til slåtten/springeren/polsen (etc) kom ideen til å lage egne historier. Disse nye «vandrehistoriene» blir delvis blir fortalt i forkant, og noe som tekst sunget av vokalistene Sofia Jernberg og Unni Løvlid. I tillegg til de to vokalistene så er Gjermund Larsen med på fele/hardingfele og Hans Hulbækmo på trommer/perkusjon/munnharper. Hegdal selv spiller C Melody saxofon/klarinett/bassklarinett.

Denne paletten av fremragende musikere gir et vell av muligheter. Alle har røtter i folkemusikk på et eller annet vis, men har i utstrakt grad jobbet med en mengde ulike stilretninger. Bestillingsverket «Følk» henter også inspirasjon fra flere hold, og gir rom for de unike stemmene i ensemblet. Komponisten har latt seg inspirere av blendende vokalteknikk, kombinasjoner av slaptunge og pizzicato, hardingfele og munnharpe, folkemusikk fra fjern og nær. Musikken byr på vakre melodiske linjer og abstrakte lydkulisser, utført av virtuose musikanter.

  • «Det er ein reise frå det innbydande og smektande, inn i det rare og vanskelege og så ut igjen i det lune og smarte. Samlede Vandrerhistorier framstår som meir enn berre ei samling viser. Det er eit heilt verk som bør høyrast frå ende til anna. Eirik Hegdal – eg trekk tilbake all mistro – viser seg her nok ein gong som ein av landets mest allsidige og kompetente musikarar.» (Under Dusken/Anders Kruse)

Arr: Dokkhuset Scene