Kåre Kolve Fusion Quintet

Lørdag 22 apr 20:00

  Dokkhuset Scene Lørdag 22 apr  20:00
Billetter

SmakebiterEtter mange år som utøvende musiker og medlem av ulike band går nå Kåre Kolve tilbake til sin egen ungdomstid og fusion-musikken på 80-tallet!

Jonny Sjo – bass (D´Sound, Lava)
Torstein Lofthus – trommer (Elephant 9, Shining, Red Kite)
Frode Mangen – keyboards (Ole Børud, Lava, Bjørn Eidsvåg)
Bernt Rune Stray- gitarer (Sissel Kyrkjebø, Oslo gospel Choir)
Kåre Kolve – saxofon (Lava, Mezzoforte, Randy Crawford)

Dette er groovy og funky musikk med tydelige temaer, men likevel plass til improvisasjon, inspirert av 80-talls band som: Spyro Gyra, Koinonia, Yellowjackets, Weather Report og David Sanborn. Band som også dagens unge fusion-artister er inspirert av. Bandet er snart ferdig med å spille inn plate med bare selvskrevne låter komponert av Kåre Kolve. Han har tidligere spilt inn 3 soloplater med akustisk egenkomponert jazzmusikk.

I løpet av sin karriere har Kolve spilt med flere band innen fusion-sjangeren. Han var fast medlem av den islandske gruppa MEZZOFORTE i fleire år, og spilte også saman med den amerikanske soul/R&B vokalisten RANDY CRAWFORD – da sammen med den norske gruppa LAVA, som han fortsatt spiller med den dag i dag.

Arr: Dokkhuset Scene