Ensemble Phos – ‘Det Ensomme Fyrtårnet’

Lørdag 11 mar 19.00

  Dokkhuset Scene Lørdag 11 mar  19.00
Billetter

Smakebiter‘Det Ensomme Fyrtårnet’ er en konsert med harpe, bandoneon og tarhu, hvor de tre musikerne i Ensemble Phos fremfører sin originalkomponerte musikk og formidler historier fra norske og greske hav.

Julie Rokseth – harpe [Norge]
Andreas Rokseth – bandoneon [Norge]
Michalis Cholevas – tarhu [Hellas]

Musikken ble komponert på den lille fyrøya Sula, langt ute på Trøndelagskysten. Gjennom to kunstneropphold der samlet musikerne historier fra gammelt av, og skrev musikk som fanger både den harde realiteten og magien i det å være avhengig av et uendelig stort, men lunefullt hav.

De tre musikerne er tradisjonsbærere innen forskjellige musikktradisjoner, som keltisk folk, klassisk musikk, argentinsk tango og ottomansk klassisk musikk. I møtet mellom disse har ensemblet skapt et originalt og helhetlig uttrykk, som tar lytteren gjennom alt fra dyp melankoli til ren musikkglede og groove gjennom et unikt samspill.

Phos betyr lys på gresk. Ensemblet henter inspirasjon i lyset i sør og i nord – i fyrtårnets veivisende lys, så vel som i det grønne skimrende lyset på nattehimmelen som trollbinder enhver beundrer.

Billettsalget starter snart.

Arr: Dokkhuset Scene