Det Nye Norske Storband – ‘Det rekomponerte Nye’

Lørdag 18 feb 20.00

  Dokkhuset Scene Lørdag 18 feb  20.00
Billetter

Det Nye Norske Storband er et av landets ledende storband, bestående av unge, norske frilansere. Siden ensemblets oppstart i 2017 har Det Nye Norske Storband fylt scener som Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Dokkhuset og Sentralen. Med et sterkt fokus på ny musikk, har bandet fremført en rekke komposisjoner både av egne musikere og på bestilling. Storbandet har en unik sound, med medlemmer som spesialiserer seg innenfor et
bredt spekter av stilarter.

Plata «Det rekomponerte Nye» med Det Nye Norske Storband og komponist David Hveem tar utgangspunkt i innspilte improvisasjoner av musikere i bandet hvor David klipper i disse byggeklosser for å skrive nye komposisjoner for storbandet. Dette er en søken etter nye innfallsvinkler til å komponere musikk for storband, der samarbeidet mellom komponisten og musikerne er ekstremt tett. Resultatet er et unikt album som gis ut i midten av februar hvor identiteten til både komponisten og bandet skinner sterkt gjennom.

David Sætre Hveem er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og arbeider som komponist, arrangør, dirigent og utøver. Våren 2022 fullførte han en mastergrad i jazzkomposisjon for større ensembler med en konsert og plateinnspilling i november 2021 med en 17-personers sinfonietta, samt et større verk for et 60-personers orkester i mars 2022. Utover dette har han de siste årene blant annet skrevet flere bestillingsverk for ulike korps til deltagelse i NM (både skolekorps og amatørkorps), gjort flere fulle produksjoner med egen musikk for storband og skrevet bestillingsverk og arrangementer til andre store og små ensembler.

Som dirigent arbeider han primært med storband og janitsjarkorps, og ofte i fremføringer av egne komposisjoner eller arrangementer, og har dirigert en rekke ulike ensembler på Østlandet. I tillegg fungerte han som dirigent ved ovennevnte masterkonserter, og har ved flere anledninger dirigert sin egen musikk med eksempelvis NMHs storband. Som arrangør har han blitt brukt av profesjonelle ensembler som KORK og DNBE, og blir regelmessig benyttet av flere av landets ledende janitsjarkorps, storband og brassband.

Arr: Dokkhuset Scene