Unni Boksasp Ensemble

Fredag 2 sep 20:00

  Dokkhuset Scene Fredag 2 sep  20:00
Billetter

SmakebiterTrondheimFOLK og Dokkhuset inviterer til jubileumskonsert når Unni Boksasp ensemble feirer 15-årsjubileum for platedebuten «Songar frå Havdal»!

Unni Boksasp har siden høsten 2006 drevet sitt eget ensemble. Ensemblet spiller både som trio, kvartett og kvintett, og på denne konserten blir hele kvintetten med! Unni Boksasp Ensemble er kjent for å spille alt fra glade festlåter til de vakreste og sørgeligste viser, og alltid med folkemusikken som grunnstamme.

«For hun og ensemblet klarer å finne fram til det beste av gammel spillemåte, og samtidig sette det inn i nye og forfriskende arrangementer som kler melodimaterialet godt. Resultatet blir forunderlig og forførende. De maler med sterke farger og lager noe sammen som jeg ikke har hørt før. Det blir musikk med en tydelig signatur! Ah – det er godt å bli begeistret!» – Kjetil Bjørgan, Kulturnytt NRK

Unni Boksasp Ensemble har gitt ut fire fulle album og har spilt på de fleste folkemusikkfestivalene og -scenene i landet både en og flere ganger, samt på andre festivaler både i Norge, Skottland, Canada, Sverige og nå sist to store turneer i USA (2018 og 2019).

Unni Boksasp – vokal, zitter
Jorun Marie Kvernberg – fele, hardingfele
Olav Mjelva – fele, hardingfele
Trygve Brøske – trøorgel, piano
Magne Vestrum – kontrabass
Petter Berndalen – perkusjon

Arr: TrondheimFOLK i samarbeid med Dokkhuset Scene