Michael Wollny & Det Norske Blåseensemble – ‘Rules of Behavior VI’

Torsdag 29 sep 20:00

  Dokkhuset Scene Torsdag 29 sep  20:00
Billetter

SmakebiterMichael Wollny & Det Norske Blåseensemble – ‘Rules of Behavior VI’

Bli med på en bokstavelig talt unik konsertopplevelsvnår en kammergruppe fra Det Norske Blåseensemble improviserer frem ny musikk sammen med en av Europas fremste jazzpianister.

På denne konserten står det ingenting på programmet. Det betyr ikke en time stillhet. Bare at musikken ikke er komponert enda. Det blir den først når konserten starter. For det skjer nemlig noe helt spesielt når det ikke er så mye tid til å tenke. Når noter ikke kan viskes bort eller byttes ut. Sansene tar styringen. Nye melodier, klanger og overganger dukker opp.

Dette blir den sjette konserten i Rules of Behavior- serien.  Alle i tett samarbeid med den fantastiske, tyske jazzpianisten Michael Wollny og kurator Geir Lysne. Alle møtt med strålende tilbakemeldinger. Navnet er inspirert av hvordan fugler flyr i flokk. Det kan se tilfeldig ut, men det er noen underliggende strukturer og systemer som gjør det mulig for musikerne å bevege seg i samme retning.

Den prisbelønte og internasjonalt anerkjente jazzpianisten Michael Wollny er av dem som får kritikerne til å finne frem de største superlativene. Hamburger Abendblatt mener han er « den største (jazz)musiker-personligheten som Tyskland har produsert siden trombonist Albert Mangelsdorff.

Det Norske Blåseensemble er sannsynligvis det eneste ensemblet i verden som improviserer hele konserter i et klassiske rammeverk. Musikkformen har de gitt navnet «sanntid»

Michael Wollny hjemmeside: https://michaelwollny.com/en/