Marius Neset NEXT

Onsdag 2 nov 20:00

  Dokkhuset Scene Onsdag 2 nov  20:00
Billetter

SmakebiterMarius Neset (NO) – sax
Elliot Galvin (UK) – keyboard
Magnus Hjorth (SE) – flygel
Conor Chaplin (UK) – el. bass
Anton Eger (SE) – trommer

Alle som kjenner Marius Neset vet at han ikke slår seg til ro, men leter stadig etter nye utløp for sin utrolige kreativitet. Etter å ha jobbet med Marius Neset-kvintett siden 2014, har han nå satt sammen sin neste kvintett, NEXT. De skal spille inn debutalbumet i løpet av 2022.

Til NEXT har han som vanlig håndplukket musikerne ut fra at de skal være både kreative og spennende men også ha en tekniske og rytmiske ferdigheter som matcher komposisjonene hans.

To av musikerne har spilt med Marius siden 2003 da de møttes i København, nemlig Magnus Hjorth, som siden har gitt ut tre trioplater i eget navn, samarbeidet med musikere som Chris Potter og turnert mye med bl.a. Snorre Kirks band, og Anton Eger som også har vært trommis i Marius Neset-kvintetten siden det bandet ble dannet i 2011, og enda lenger i Phronesis. Han har nylig gitt ut sitt første album i eget navn, kritikerroste «Æ».

De to andre er engelske, veldig aktive i flere band. Pianisten Elliot Galvin har gitt ut fire trioplater, og hans soloplate ble «Månedens album» i The Guardian. I likhet med Marius har han komponert bestillingsverk for London Sinfonietta. Bassist Conor Chaplin har spilt mye med Marius sin «gamle» kvintett, er medlem av Dinosaur og har også spilt med Billy Cobham, Bobo Stenson, Jacob Collier og mange andre.

– ‘one of the most exciting artists in jazz // his  discography reveals not only an impressive technician but also a formidable composer who strives for deep originality in his music” (Downbeat Magazine)

Marius Neset homepage: http://www.mariusneset.info/

Arr: Dokkhuset Scene