Johanna-Adele Jüssi Trio – ‘Slåtter fra Gaupdalen’

Mandag 14 nov 19:00

  Dokkhuset Scene Mandag 14 nov  19:00
Billetter

SmakebiterTrondheimFOLK og Dokkhuset inviterer alle med på en konsert-tur til Gaupdalen når Johanna-Adele Jüssi trio kommer til Trondheim! Gaupdalen er et magisk sted der alle Johanna-Adeles musikalske uttrykk hører hjemme, enten det er Estisk, Nord-Trøndersk eller helt andre tradisjonsuttrykk. Med som reisefølge har hun Bendik Lund Haanshus og Christo Stangness, da kan det jo ikke annet enn å bli en bra tur!

Selv om det kan virke som at folkemusikere spiller musikken fra et bestemt sted, har musikken alltid reist, tradisjonene blitt påvirket av hverandre. Estiske Johanna-Adele Jüssi har studert og bodd i Tyskland, Shetland, Danmark, Finland, Sverige og Norge. Hun har, med nysgjerrighet og åpent sinn latt seg inspirere av plassene hun har reist til og menneskene hun har møtt. Forskjellige tradisjoner med hvert sitt musikalske språk har blitt en del av musikeren i henne og formet hennes uttrykk.

«I en drøm fortalte en venn meg om den fantastiske heimplassen sin, Gaupdalen. Jeg falt pladask for dette stedet og fikk en umiddelbar følelse av tilhørighet. Plutselig hadde jeg funnet ut hvor jeg ville bo, hvor mine musikalske vandringer kunne hvile og utvikle seg fritt videre. Da jeg våknet, husket jeg ikke lenger alle detaljer om hvordan Gaupdalen så ut eller hvor den faktisk var, men forelskelsen var like sterk.»

Slåtter fra Gaupdalen favner tradisjonsmusikk fra Estland og tidligere Nord-Trøndelag, og nykomponert musikk i Nordisk stil. Slåtter fra Gaupdalen var et bestillingsverk til festivalen Kalottspel i 2021.

Johanna-Adele Jüssi – fele, vokal
Bendik Lund Haanshus – gitarer, elektronikk
Christo Stangness – kontrabass

Arr: TrondheimFOLK i samarbeid m. Dokkhuset Scene