Trondheim Jazzorkester & Christopher A. Williams (Musical) Ethics Lab 1

Fredag 24 jun 20:00

  Dokkhuset Scene Fredag 24 jun  20:00
Billetter

Trondheim Jazzorkester & Christopher A. Williams
(Musical) Ethics Lab 1

24 June: 19:00 Introduksjon om prosjektet, 20:00 Konsert
25 June: 18:30 Roundtable, 20:00 Konsert

Eira Bjørnstad Foss – fiolin
Klaus Ellerhusen Holm – klarinett
Amalie Dahl – altsax
Jenny Frøysa – tenorsax
Henrik Munkeby Nørstebø – trombone
Joakim Rainer Petersen – piano
Bjørn Marius Hegge – bass
Christopher A. Williams – bass
Amund Storløkken Aase – vibrafon
Kyrre Laastad – trommer, perkusjon

Trondheim Jazzorkester møter komponist-kontrabassist-forsker Christopher A. Williams i et stort musikalsk og intellektuelt eksperiment. Gjennom en ukes lang workshop på Dokkhuset, vil musikerne grave dypt inn i etiske aspekter ved å spille sammen. To konserter tilbyr et vindu inn i arbeidsprosessen, og et radikalt perspektiv på hva et stort improviserende ensemble kan høres ut som. Konsertene og samtalene vil variere fra kveld til kveld, så oppmøte på begge kveldene er sterkt å anbefale!

Christopher A. Williams (1981, San Diego) lager og forsker på eksperimentell musikk. Som komponist og kontrabassist spenner musikken hans fra kammermusikk, improvisasjon og radiokunst til samarbeid med dansere, lydkunstnere og billedkunstnere. Han har opptrådt og samarbeidet med navn som Derek Bailey, Charles Curtis, LaMonte Young’s Theatre of Eternal Music, Christina Kubisch, Andrea Neumann, Ensemble Supermusique og Liminar. I Berlin er han en av kuratorene for konsertserien KONTRAKLANG.

https://improv-ethics.net
http://www.christopherisnow.com

(Musical) Ethics Lab 1 er den første i en serie av sju samarbeid mellom komponist, kontrabassist og forsker Christopher A. Williams og tre banebrytende improvisasjonsensembler: Trondheim Jazzorkester, Splitter Orchester (Berlin) og the klingt collective (Vienna). Laboratoriet er hjertet av forskingsprosjektet ‘(Musical) Improvisation and Ethics’ ledet av antropolog Caroline Gatt (Universitetet i Graz), filosof Joshua Bergamin (Universitetet i Wien) og Williams (Universitetet for musikk og scenekunst i Graz). Prosjektet er finansiert av det østerrikske forskningsrådet (FWF). Gjennom fire år vil forskerne undersøke en etisk væremåtes improviserte natur, ved å bruke de sju laboratoriene som case studies.

Laboratoriene er både et musikalsk og et intellektuelt eksperiment i stor skala. I hvert av de sju møtene skal Williams lede en ukes lang workshop med ensemblene, med input og observasjon fra Gatt og Bergamin for å undersøke hvordan etiske prosesser oppstår og forandres gjennom musikernes samspill. Heller enn å komponere for musikerne i en tradisjonell forstand, vil Williams vil fungere som en sympatisk agitator ved å foreslå øvelser og konsepter som kan utfordre musikernes vaner, verdier og deres forhold til hverandre og sine omgivelser.

Hvert laboratorium kulminerer i to offentlige konserter og samtaler, hvor arbeidsprosessen vil bli synlig for publikum. Hvert av de musikalske møtene vil bringe ny kunnskap inn i prosjektet, og være med på å bygge en ny teori om improvisasjon og etikk, og ikke minst tilføre et radikalt perspektiv til hva et stort improviserende ensemble kan låte som.