‘I’m Glad There Is You!’ – Heidi Skjerve & Daniel Formo med venner

Mandag 17 okt 20:00

  Dokkhuset Scene Mandag 17 okt  20:00
Billetter

Heidi Skjerve & Daniel Formo med venner feirer kjærligheten på Dokkhuset!

Jazzvokalist Heidi Skjerve og pianist Daniel Formo har delt solskinnsdager og regnfulle dager, klesvask, oppussingsprosjekter og barneoppdragelse i mange år, men dette er første gang de har spilt inn plate sammen. Med pandemien som bakteppe, hvor mennesker har kjent på savnet etter andre mennesker, og musikere har fått kjenne på savnet etter å spille sammen, utvidet de kohorten med et knippe toppmusikere et par dager i Øra studio i Trondheim og spilte inn noen av tidenes vakreste kjærlighetssanger.

Sammen skaper de øyeblikks-kunst, med låter fra jazzens «standard»-repertoar som rammeverk og formspråk, med en leken rytmisk og improvisatorisk tilnærming til melodiene, sterke forførende harmonier og egne arrangementer med et nikk til klassiske jazzinnspillinger.

Ta med deg din utkårede, eller ta en «social call» til en gammel venn, eller kom helt alene, her vil du få servert klassiske jazzlåter som spenner fra forelskelsens vidunderlige rus til skuffelse, kjærlighetssorg og savn.

Heidi Skjerve – vokal
Daniel Formo ­ piano
Bjørn Marius Hegge – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer
Klaus Ellerhusen Holm – klarinetter, altsaksofon
Mona Krogstad – tenorsaksofon

Heidi Skjerve har gitt ut flere kritikerroste album, både med egne låter og med lokale folketoner, i samspill med bl.a. John Pål Inderberg og Vigleik Storaas. Hun medvirker også på albumet «Snirkelsongar» med Sondre Ferstad som nylig utkom på Øra Fonogram. Hun synger i det eksperimenterende vokalensemblet Trondheim Voices som har gjort varierte bestillingsverker av norske samtidskomponister og turnert i Norge og Europa.

Daniel Formo spiller hammondorgel i Ola Kvernbergs «Steamdome», samt klassiske jazztrioer som Solid!, Nypan trio og den innovative kunstpop-trioen Kobert. Han har også utgitt en rekke soloalbum hvor han utforsker hammondorgelets brede palett under samlebetegnelsen «Hammond Dialogues» og i bandet Formo Tre & Metall. Han har en doktorgrad i kunstnerisk utviklingsarbeid ved NTNU med tittelen «The Orchestra of Speech».

Arr: Dokkhuset Scene