MØSTER! (utsolgt)

Fredag 8 okt 19:30

  Dokkhuset Scene Fredag 8 okt  19:30
Billetter

Trondheim Konsertkollektiv presenterer MØSTER! på Dokkhuset Scene.

Etter 10 år med soniske utforskninger på plateselskapet Hubro, gir bandet Møster! nå ut sitt femte album. ‘Dust Breathing’ markerer et nytt høydepunkt som kombinerer doom og de progressive elementene fra Inner Earth (2014) og låtskriverkvalitetene fra When You Cut Into The Present (2015) med det særegne Møster!-soundet fra det sjangeroverskridende eposet States of Minds (2018).

  • Møster! har jevnlig turnert Europa, og har spilt på alt fra trange kjellerklubber til store festivalscener. Dagbladet trillet terningkast 6 for Øya-konserten i 2015, og etter konsert på Henie-Onstad Kunstsenter i 2018 skrev Arild R. Andersen for jazzinorge.no følgende:
    «Etter konserten, tilbake i sola, snakker mitt følge om hvordan det kan oppleves å lukke øynene og føle seg helt omsluttet. Vi er alle tatt av opplevelsen. Søndag formiddag har jeg fortsatt den tunge Møster!–pulsen i meg.»

MEET THE MØSTERs:

Kjetil Møster er bandets primus motor og saksofonist, som siden begynnelsen av 2000-tallet kontinuerlig har utforsket nye territorier med instrumentet og hoppet mellom sjangre. I 2006 ble han kåret til «International Jazz Talent of the Year», tett fulgt av pause fra jazzscenen for å turnere verden rundt med elektro-rockerne i Datarock. Han har vært involvert i prosjekter med Trondheim Jazz Orchestra med bl.a. Chick Corea og Pat Metheny, spilt inn og turnert med Röyksopp & Robyn, Lars Vaular og Enslaved, skrevet musikk for sinfoniettaen BIT20, og har vært involvert i en rekke eksperimentelle prosjekter.

Hans Magnus Ryan er også kjent som ‘Snah’ fra Motorpsycho, hvor hans fantasifulle og banebrytende gitarlyd er en av hovedpilarene. Han deltar også på Deathprods album og konserter, og gir ut musikk med BOL & SNAH, Reflections in Cosmo og trommeslager Thomas Strønen.

Nikolai Hængsle er kjent for sin distinkte basslyd og bankende driv gjennom bandene Elephant9, Band of Gold og Steamdome. Han er kjent for et bredere publikum som bassisten i BigBang og National Bank.

Kenneth Kapstad har klart mesterstykket å slå sammen virtuose jazzkvaliteter med autentisk rock-estetikk og er en av landets mest innflytelsesrike trommeslagere. Han fanget verdens oppmerksomhet da han begynte å spille med Motorpsycho i 2007, og er nå fast medlem i Spidergawd. Han har også gitt ut musikk med Monolithic, Goat the Head, Grand General og Stein Thorleif Bjella.

Dørene åpner kl. 1900. Aldersgrense 18 år.

Arr: Trondheim Konsertkollektiv