Dobbelkonsert: Dr Bekkens DreamTeam og The Kuraybers

Lørdag 11 sep 20:00

  Dokkhuset Scene Lørdag 11 sep  20:00
Billetter

Dobbelkonsert med Årets DreamTeam-artist Dr Bekken og The Kuraybers

Årets DreamTeam-artist Dr Bekken
Et av høydepunkta på Transform-festivalen er presentasjonen av årets Dreamteam-artist. Trøndelag har så mange fantastiske musikere som reiser over hele verden og setter regionen, byen og musikklivet på kartet. Vi er priviligerte som får jobbe med musikere og institusjoner som deler samme tanke og glede som oss rundt musikk og spesielt etnisk relatert musikk og historie.

Årets DreamTeam-artist er ingen ringere enn Tor-Einar Bekken – alias Dr Bekken. Han er pianist, komponist og en sjeldent god utøver og formidler. Det er nemlig like engasjerende å høre Dr Bekken introdusere og fortelle om musikere han har møtt og spiller musikken til, som å høre ham spille sjøl. Og det sier ikke lite, for pianospillet er i en klasse for seg!

Han har hovedfag i musikk med avhandling på New Orleans sin pianotradisjon, og har med utgangspunkt i dette skapt et eget uttrykk som mikser flere sjangre; boogie woogie, blues og jazz. Og gjerne med noen folkemusikalske innslag fra Norge. I dag er han førsteamanuensis ved NTNU i tillegg til å være utøvende musiker. Han har en rekke innspillinger bak seg hvorav en ble nominert til Spellemannpris i 2017 og han ble tildelt Bluesprisen på Notodden Bluesfestival i 2019 med mektig omtale fra blant annet Little Steven som var prisutdeler. Han er en markant skikkelse i norsk blues-og jazzmiljø og har spilt på scener i Norge og Europa som soloartist og med legendariske tradisjonsbærere som Eddie Bo, Big Al Carson, Louisiana Red og Marva Wright.

Han har satt sammen et mektig DreamTeam som entrer Dokkhuset Scene for årets konsert.

Dr Bekken – piano, sang
Mattis Kleppen – bass
Dag Kittelsen – perkusjon
Helge Førde – trombone
Cidiki Camara – perkusjon

The Kuraybers, kl.22.00
Endelig kommer de! The Kuraybers avslutter en fantastisk lørdag som har tatt oss med på reise fra Argentina til sørstatene i USA og videre til Balkan og Europa. Vennegjengen kommer fra flere land og møttes i miljøet rundt Norges Musikkhøgskole i Oslo. Sammen og hver for seg er de grenseløse og allsidige når det gjeld sjangere og stiler, men aller mest kjent er The Kuraybers for energien på scenen, måten de får kontakt med publikum på og spillegleden.

Det er all grunn til å tro at også lørdag kveld avsluttes med dans og jubel fra publikum. På repertoaret står en herlig miks av folkemusikk, egne komposisjoner, klassisk musikk, improvisasjoner og jazz.

Velkommen til Trondheim og Transform, The Kuraybers!

Daniel Lazar (Serbia) – fiolin
Almir Meskovic (Bosnia) – trekkspell
Greg Miszczyszyn (Polen) – trekkspel
Espen Wensaas (Norge) – gitar
Bjørnar Kaldefoss Tveite (Norge) – kontrabass
Boris Iochev (Bulgaria) – trommer

Saturday September 11th, 20.00 – Dokkhuset

Tickets 350 kr

Double concert: DreamTeam-artist Dr Bekken with guests and The Kuraybers

DreamTeam-artist: Dr Bekken

One of our highlights is the presentation of our annual DreamTeam-artist. Trøndelag has many fantastic musicians who travel all over the world and puts the Trondheim area on the map, both geographically and musically. We are privileged to work with musicians and institutions who share our vision and joy in music, especially regarding ethnical music and history.

This years artist is Tor-Einar Bekken aka Dr Bekken. A pianist, composer, a unique performer and conveyor of music. It’s equally engaging listening to Dr Bekken introduce and talk about musicians he’s played with and whose music he presents as it is listening to him play himself. And that says something as his piano skills are in a class of their own! He wrote his Masters on the New Orleans piano tradition and has since developed his own style by mixing genres like boogie woogie, blues and jazz. Quite often one might also discover some traditional Norwegian influences. Today he’s an associate professor at NTNU while also working as a performing artist.

He has a number of recordings on his resume, one of which was nominated for the Norwegian Grammy in 2017. Little Steven presented him with the Blues Prize at Notodden Blues Festival in 2019. He’s a distinctive figure on the Norwegian blues- and jazz scene, he’s played venues all over Europe as a solo artist, but has also teamed up with legendary stars like Eddie Bo, Big Al Carson, Louisina Red and Marva Wright.

He’s put together a mighty DreamTeam for us:

Dr Bekken – piano, song
Mattis Kleppen – bass
Dag Kittelsen – percussion
Helge Førde – trombone
Cidiki Camara – percussion

The Kuraybers, 22.00

They’re finally here! The Kuraybers’ round off a grand Saturday evening that has taken us on a journey from Argentina to the American South and onwards to the Balkans and Europe.

This group of friends come from a number of countries and found eachother through Norges Musikkhøgskole in Oslo. Together and on their own they break boundaries and flow between genres and styles. But most of all they’re know for their abundant energy on stage, their contact with the audience and their joy in music.

On the menu is a joyful mix of trad music, their own compositions, classical music, improvisations and jazz.

Welcome to Transform!

Daniel Lazar (Serbia) – violin
Almir Meskovic (Bosnia) – accordeon
Greg Miszczyszyn (Polen) – accordeon
Espen Wensaas (Norge) – guitar
Bjørnar Kaldefoss Tveite (Norge) – double bass
Boris Iochev (Bulgaria) – drums

Arr: Transform