Fri Resonans (dag 2)

Lørdag 2 okt 20:00

  Dokkhuset Scene Lørdag 2 okt  20:00
Billetter

Angelika Niescier / Alexander Hawkins 

Angelika Niescier (saksofon) og Alexander Hawkins (piano) er to unike instrumentalister som har bidratt sterkt til å redefinere europeisk jazz- og improvisasjonsmusikk det siste tiåret. Duoens første utgivelse, «Soul in Plain Sight» (2021) ble sluppet på det stjernespekkede og progressive «jazz-labelet» Intakt Records. Hawkins besøkte oss for to år siden, og leverte en enestående konsert med vokalisten Sofia Jernberg. Han er ofte å høre i soloformat, men samarbeider regelmessig med legendariske navn som Anthony Braxton, Louis Moholo-Moholo og Evan Parker. Angelika Niescier er bosatt i Köln, men har sterke bånd til avantgarde-jazzscenen over Atlanteren gjennom hennes NYC trio med Chris Tordini og Gerald Cleaver, og hennes NYC Five med Florian Weber, Ralph Alessi, Chris Tordini og Tyshawn Sorey.

Angelika Niescier (saxophone) and Alexander Hawkins (piano) are two unique instrumentalists who has contributed to redefining European jazz and improvised music for the past decade. They just released their first duo record «Soul in Plain Sight» (2021) on the prestigious and progressive jazz label Intakt Records. Hawkins visited Fri resonans two years ago and delivered an extraordinary concert with vocalist Sofia Jernberg. Hawkins is well known for his solo performances but often collaborate with legendary names like Anthony Braxton, Louis Moholo-Moholo and Evan Parker. Angelika Niescier is based in Cologne but has a strong connection to the US avant-garde jazz scene through her NYC trio featuring Chris Tordini and Gerald Cleaver, and her NYC Five featuring Florian Weber, Ralph Alessi, Chris Tordini and Tyshawn Sorey.

Jaap Blonk / Terrie Ex

Jaap Blonk (stemme/elektronikk) startet sin karriere som vokalist innen Dada lydpoesi. Fra midten av 80-tallet og utover utviklet han seg videre som improvisatør og har etter hvert gradvis inkorporert bruk av live-elektronikk sammen med stemmen. Terrie Ex (gitar) var en av grunnleggerne av «anarcho-punk»-bandet The Ex som startet i 1979. Siden den gang har han med sitt unike musikalske uttrykk også gjort seg bemerket innen improvisasjonsmusikken, blant annet i duo-format med Han Bennink, Ab Baars og Ken Vandermark. Albumet deres «Thirsty Ears» kom ut i 2018 på Terrie Ex sitt eget plateselskap TERP. Uforutsigbarheten av Dada møter energien til punk rock i dette grenseløse duo-samarbeidet

Jaap Blonk (voice/electronics) started out as a vocalist with Dada sound poetry performances. From the mid-1980s and on he developed as an improviser and gradually added the use of live-electronics to the voice. Terrie Ex (guitar) was one of the founders of the “anarcho-punk” band The Ex in 1979. Through the years, with his unique style, he has also made a name for himself in free improvisation, such as in duos with Han Bennink, Ab Baars and Ken Vandermark. This duo collaboration started in 2003 and stands out for boundless freedom, the unpredictability of Dada and the energy of punk rock. Their album, «Thirsty Ears» was released on Terrie’s own record label TERP in 2018.

Dell/Lillinger/Westergaard

Denne Berlin-baserte trioen bestående av Christopher Dell (vibrafon), Christian Lillinger (trommer) og Jonas Westergaard (kontrabass) ble etablert i 2011 og har gitt ut en rekke album inkludert den rykende ferske utgivelsen «Beats» (2021). Trioen spiller musikk med høy intensitet og aktivitet, og skillet mellom komposisjon og improvisasjon oppleves som utvisket når trioen navigerer sømløst gjennom forløpene. De tradisjonelle rollene i trioformatet er oppløst og resultatet er musikk med mange lag, rolleskifter og teksturer.

This Berlin-based trio consisting of Christopher Dell (vibraphone), Christian Lillinger (drums) and Jonas Westergaard (double bass) was established in 2011 and has released a number of albums including their brand new release «Beats» (2021). They play music with high intensity and activity, and the distinction between composition and improvisation feels blurred as the trio navigates seamlessly through their musical sequences. The traditional roles we usually see in a trio format have been dissolved and the result is music with many layers, role changes and textures.