New Dance m. Calle Neumann

Lørdag 29 mai 20:00

  Dokkhuset Scene Lørdag 29 mai  20:00
Billetter

Calle Neumann – alt saksofon
Ketil Gutvik – akustisk og elektrisk gitar
Ingebrigt Håker Flaten – kontrabass
Paal Nilssen-Love – trommer

New Dance er en nystartet kvartett men med utgangspunkt i den legendariske kvintetten som foruten Calle, Ketil og Paal, også besto av Bjørnar Andresen og Eivind Opsvik. Ingebrigt spiller gjerne for to og med sin bror i rytmeseksjonen er det ingen tvil at denne kvartetten vil videreføre det Quintet sto for.

Musikken er improvisert men med klare røtter i jazzens friere uttrykk. Energi og fysisk utfoldelse og utmattelse er stikkord.

Det er med stor glede at denne kvartetten nå ser dagens lys og ikke minst det faktum at vi får oppleve Calle Neumann igjen på den norske scenen. Calle er for mange mennesker et eksempel på den vitale scenen av musikere Norge har fostret opp gjennom årene og er i dag et av de få gjenlevende jazzikon. Ketil Gutvik har vært aktiv musiker i Oslo og omegn, arrangør og ikke minst medlem av Large Unit. Håker Flaten og Nilssen-Love går lang vei tilbake med samarbeid i bl.a. Element, Atomic, School Days, Scorch trio, The Thing mm.

Det er ingen tvil at denne kvartetten vil lette på trykket!

New Dance gjorde sin første konsert på Nasjonal Jazzscene i Juli 2020 og opptak derfra vil resultere i CD som etter planen slippes 19. februar 2021. I den forbindelse skal også bandet på turne i Norge og gjøre 4 konserter i Kongsberg, Oslo, Tønsberg og Trondheim.

Arr. Dokkhuset Scene