NTNU kveld: Plast – fra boss til business?

Tirsdag 16 mar 19:00

  Dokkhuset Scene Tirsdag 16 mar  19:00
Billetter

Plast – fra boss til business?

«Plasthvalen» som skylte inn på Sotra i 2017, bidro til at verden fikk øynene opp for det enorme problemet som plast skaper for havet.
Det er heldigvis kommet mange initiativ for å rydde opp og redusere plastforbruket. Strender ryddes over hele verden og vi sorterer plast til resirkulering.  Men er det slik at plasten vi plukker og sorterer blir til nye produkter? Hvordan kan man ta plasten inn i den sirkulære økonomien og gi den nytt liv?

Foredragsholdere:
Paritosh Deshpande forsker på hvordan plastavfall som garn og utstyr fra fiskebåter, oppdrett og havbruk kan samles inn og resirkuleres. Han har for første gang i verden kartlagt hvilke mengder plast det er snakk om i Norge. Paritosh er førsteamanuensis ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim.

Siv Marina Flø Grimstad forsker på bedrifters samfunnsansvar, bærekraft og sirkulær økonomi, som handler om gjenbruk av råvarer og ressurser. Hun er prosjektleder for prosjektet «Blue Circular Economy» som tilbyr produkter og tjenester for resirkuleringsløsninger innen fiskeredskaper. Målet er å skape nye forretningsmodeller for plast i havet, som er gode nok for å oppnå stor markedsrekkevidde. Siv Marina er førsteamanuensis ved Institutt for internasjonal forretningsdrift ved NTNU i Ålesund.

Jan Endre Vartdal er tredjegenerasjons bedriftsleder av Vartdal Plast, som produserer EPS eller isopor, til blant annet fiskekasser og isolasjon. Vartdal Plast jobber med bærekraftige løsninger for å bringe EPS inn i verdikjeden igjen, slik at brukt EPS kan bli til nye produkter.