Bjørn Marius Hegge vs. Hans Rotmo m/ NTNU Jazzensemble (utsolgt)

Torsdag 26 nov 18:00

  Dokkhuset Scene Torsdag 26 nov  18:00
Billetter

Vi fortsetter vår suksessfulle konsertserie hvor en av våre mest talentfulle komponister/arrangører tar for seg en trøndersk pop/rock-artists låtskatt. I år er turen kommet til Hans Rotmo, som gjennom flere tiår har levert en mengde klassikere med utgangspunkt i vise-pop-folkemusikktradisjonen.

Bjørn Marius Hegge er en av våre mest benyttede unge bassister. Sammen med sitt band Hegge gikk han hen og vant Spellemannspris for debutplata si i 2017. Han sier selv om prosjektet som skal ha premiere i mai:  «Mye av musikken til Rotmo har jeg vokst opp med. Jeg har traktert trekkspill på mange av låtene fra Heimvernslaget og Arbeidslaget til dans med venner i hjembygda mi Elvran.

Min interesse for jazz kom i en alder av 18 år, og etter hvert som jeg har studert og utviklet meg videre har jeg blitt interessert i mer og mer forskjellig musikk, klassisk så vel som jazz. Det har vært en spennende jobb å ta Rotmo sin musikk inn i min nåværende musikalske verden og jeg har prøvd å inkorporere mine idéer samtidig som jeg har villet bevare de opprinnelige låtene og grunntankene til Rotmo. Jeg har arrangert åtte låter for de unge studentene i NTNU Jazzensemble. Studentene får noe å bryne seg på, samtidig åpner jeg opp for partier hvor de får skinne i lys av egne kvaliteter.
Repertoaret er samlet fra Rotmo sine mange album fram til 1990-tallet.»

Hans Rotmo begynte sin karriere i Valley Boys, fortsatte med platesalgsrekord med Vømmøl Spellmannslag, fortsatte med Arbeidslaget hass Konrad Vømmølbakken, Heimevernslaget,Ola Uteligger og etter hvert soloplater i eget navn. Rotmo har vært hovedmann bak godt over tyve plater.

Jakob Leirvik – vokal
Liv Ellen Rønning – vokal
Amalie Dahl – altsax og klarinett
Jenny Kristine Frøysa – barytonsax og bassklarinett
Ask Rasmussen – tenorsax
Aksel Rønning – tenorsax
Peter Robertstad – trombone
Ola Lømo Ellingsen – trompet
Oscar Andreas Haug – trompet
Tuva Halse – fiolin
Ellie Mäkelä – bratsj
Amund Storløkken Åse – vibrafon
Joakim Rainer Petersen – piano
Alf Svendsen Høines – kontrabass
Martin Heggli Mellem – trommer

Arr: Trondheim Jazzfestival