The Necks

  Dokkhuset Scene Fredag 18 okt  20:00
Billetter

SmakebiterChris Abrahams (piano)
Lloyd Swanton (bass)
Tony Buck (trommer)

The Necks ble dannet i Sydney Australia i 1986. I løpet av de siste 30 årene har de bygget et internasjonalt rykte som mestere av sitt eget musikalske univers – en unik form for improvisasjon som rett og slett må oppleves.

Publikum blir med på en sonisk reise hvor repeterende motiver + subtile skift og lagdeling skaper en suggerende og hypnotisk effekt. Begreper som experimental, jazz, minimalistic & krautrock, brukes ofte om bandet. Men dette er musikk som står trygt på egne ben – totalt uavhengig av sjangerbegreper.

The Necks har samarbeidet med en lang rekke artister gjennom årene – bl.a Brian Eno, The Swans, Nick Cave/The Bad Seeds og Underworld.

Pitchfork:  – ‘The Necks draw your attention to the music instead of the means: you never get the idea that they’re playing for an hour to prove that they can do it, or to showcase a glut of ideas, but simply to give you the pleasure of focusing on music in extreme detail.’

Los Angeles Times:  – ‘A magic act masquerading as a piano trio, this Australian group delivers long-form improvisations that shift with such patient beauty that it casts a bit of a trance. You’ll seldom spend an hour that passes so quickly — and rewardingly.’

Bli med på en unik happening i Dokkhuset!

ww.thenecks.com

Arr. Dokkhuset Scene