Dokkhuset Scene Fredag 14 nov kl. 17:00
Billetter

TRONDHEIM DOKUMENTARFESTIVAL

For sjette år på rad serverer vi deg de beste dokumentarene innen film, foto, kunst, litteratur og radio. Hos oss vil du møte fotografer som har risikert livet for å formidle brennaktuelle tema, enten det er i Gaza eller blant krypskyttere mellom elefanter og neshorn i Afrika. Vi serverer deg også historier fra utdrikningslag, om kunstnere, ungdomsmiljø og mye, mye mer. Felles for dokumentaristene bak er at de brenner for å formidle noe om temaet sitt. Nå vil de dele historiene med deg. Kom og se, le, bli berørt og få nye perspektiver.

Trondheim Dokumentarfestival har utvidet programmet siden vi startet med en helg på Dokkhuset for seks år siden. I år har vi vært så heldige å få Trondheim Kunstakademi med på laget. De bidrar med en rekke foredrag, filmvisninger og utstillinger som presenteres fra torsdag til søndag i Galleri KiT. Nytt av året er også et eget filmseminar i samarbeid med Midtnorsk Filmsenter og NTNU, med fokus på foto i filmdokumentaren. Her vil flere av landets beste filmfotografer snakke om hvordan de arbeider og vise klipp fra sine produksjoner.

Fredag 14. november, Dokkhuset

09.00–16.00: FOTOFAGSEMINAR: Grenser for medienes bildebruk, NTNU
17.00: RADIO Salongen LIVE, NRK P2
18.00: FOTO Sylvi Plachy «Den moralske fotografen»
19.30: RADIO Espen Thoresen «Mikrofonstativet som levde sitt eget liv»
20.30: FILM Dougie Wallace «visuell overdrivelse»
21.30: FILM Andre Løyning/kristoffer Lo «tTåkeluren»
22.30: KONSERT/FOTO Kristoffer Lo spiller mens Morten Gåsvands bilder fra jakten på Norges største furu vises på lerret. «Tåkelur i furuskogen»

ARR: Trondheim Dokumentarfestival}